Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Na poslednú rozlúčku s Belmondom prišiel aj Alain Delon

Na snímke ľudia nesú truhlu s pozostatkami zosnulého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda po pohrebnej omši v chráme Saint-Germain-des-Prés 10. septembra 2021 v Paríži. Foto: TASR/AP

Jean-Paul Belmondo, Francúzmi s láskou prezývaný Bébel, bol aj talentovaným športovcom, ktorý robil nebezpečné kaskadérske čísla vo svojich filmoch často osobne.

Paríž 10. septembra (TASR) – V kostole Saint-Germain-des-Prés (kostol sv. Hermana na lúkach) v parížskej Latinskej štvrti sa v piatok konala pohrebná omša za zosnulého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda, ktorý zomrel v pondelok vo veku 88 rokov, informovala televízia BFM.

Hercovo majstrovstvo si pred tým - vo štvrtok - v parížskej Invalidovni uctili tisíce ľudí, ktorí tam prišli večer po oficiálnej rozlúčke so štátnymi poctami za účasti prezidenta Emmanuela Macrona.



Ako informovala agentúra AFP, piatkový pohreb bol komornejšou záležitosťou, na ktorej sa zišla Belmondova rodina, priatelia a filmové celebrity. Bol medzi nimi aj 85-ročný Alain Delon, ktorý bol - podobne ako jeho priateľ Belmondo - v 60. a 70. rokoch tvárou francúzskej filmovej Novej vlny.

Na snímke francúzsky herec Alain Delon prichádza do chrámu Saint-Germain-des-Prés na pohrebnú omšu za zosnulého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda 10. septembra 2021 v Paríži.
Foto: TASR/AP


Medzi smútiacimi bolo mnoho ďalších známych umelcov, vrátane režiséra Clauda Leloucha či herca Pierra Richarda, známeho vďaka úlohám v komédiách zo 70. rokov, ktorý do kostola prišiel - podobne ako Delon - o barlách.

Na chodníkoch priľahlých ku kostolu čakali stovky Belmondových fanúšikov, ktorí pri vnášaní i vynášaní rakvy s telom z chrámu búrlivo tlieskali.

Na snímke Stella Belmondová (vľavo), dcéra zosnulého francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda, odchádza po pohrebnej omši v chráme Saint-Germain-des-Prés 10. septembra 2021 v Paríži.
Foto: TASR/AP


Belmondo počas svojej kariéry účinkoval vo vyše 80 filmoch a pracoval s celou škálou popredných francúzskych režisérov. Práve film Jeana-Luca Godarda Na konci s dychom priniesol obom trvalú slávu.

Jean-Paul Belmondo, Francúzmi s láskou prezývaný Bébel, bol aj talentovaným športovcom, ktorý robil nebezpečné kaskadérske čísla vo svojich filmoch často osobne.