Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na prvé online predstavenie Polnočná omša si kúpilo lístok 910 divákov

Slovenské národné divadlo SND, archívna snímka. Foto: TASR – Jakub Kotian

Zakúpenie online vstupenky je podľa Natálie Milanovej jeden z najjednoduchších spôsobov, akým môžeme kultúru podporiť.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Na prvé online predstavenie Polnočná omša si kúpilo lístok 910 divákov. Inscenáciu pripravilo štúdio Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave. Ide o projekt ministerstva kultúry Online Živé umenie. Informoval o tom hovorca rezortu Matúš Bystriansky.

„Aj na základe predaných lístkov je vidieť, že kultúra ľudí zaujíma a je pre nich nenahraditeľnou súčasťou života. Som veľmi rada, že náš projekt Online Živé umenie ľudí zaujal a aspoň do istej miery otvorí brány divadiel a koncertných sál," uviedla ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO). Verejnosť zároveň pozýva na ďalšie online predstavenia.

Záujemcovia o predstavenie si môžu vstupenku zakúpiť cez portál navstevnik.online. Vstupenky budú k dispozícii aj pár minút pred začiatkom predstavenia, deklaroval Bystriansky. Najbližšie si diváci budú môcť pozrieť hudobno-dramatické a tanečné dielo o živote svetoznámej speváčky Édith Piaf, ktorú im prinesie Štátna opera Banská Bystrica.

"Kultúra v týchto časoch potrebuje našu podporu viac, ako kedykoľvek predtým. Zakúpenie online vstupenky je jeden z najjednoduchších spôsobov, akým ju môžeme podporiť," podotkla Milanová.

Online projekt Živé umenie otvorí brány divadiel, ktoré momentálne musia byť pre pandémiu nového koronavírusu zatvorené. Spustil sa vďaka dohode rezortu kultúry a Úradu verejného zdravotníctva SR. "Na jej základe môžu aj počas zatvorenia divadelné, tanečné, hudobné a ďalšie profesionálne telesá skúšať a vysielať svoju produkciu online," povedal Bystriansky.