Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Na stretnutí sa bude diskutovať o novej stratégii rozvoja kultúry SR

Marek Maďarič Foto: TASR/Michal Svítok

Ministerstvo kultúry (MK) na stretnutie pozýva záujemcov z celej oblasti kultúry, verejnej správy, občianskej spoločnosti, aj podnikateľského sektora.

Košice 22. októbra (TASR) - Návrh novej Stratégie rozvoja kultúry Slovenskej republiky na roky 2014 – 2020 bude témou pracovného stretnutia, ktoré sa uskutoční v stredu (23.10.) v Košiciach. Pripravovaný dokument prichádza s dlhodobou víziou a prioritnými oblasťami rozvoja kultúry.

"Našou ambíciou je predstaviť takú stratégiu kultúry, s ktorou sa stotožní odborná verejnosť a ktorej platnosť bude presahovať aj niekoľko volebných období. Chceme, aby sa kultúra stala nevyhnutnou súčasťou bežného života, ktorá formuje našu identitu," povedal minister kultúry SR Marek Maďarič.

Ministerstvo kultúry (MK) na stretnutie pozýva záujemcov z celej oblasti kultúry, verejnej správy, občianskej spoločnosti, aj podnikateľského sektora, aby sa svojimi názormi, podnetmi a pripomienkami zapojili do odbornej diskusie o budúcom postavení kultúry na Slovensku. Bližšie informácie, registrácia a prihláška na pracovné stretnutia je na webstránke www.strategiakultury.sk. Informoval o tom dnes referát styku s médiami MK SR.