Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na Topfest prídu Amaranthe a Clawfinger

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Festival bude mať tri pódiá.

Bratislava 1. júna (TASR) – Line-up festivalu Topfest na Zelenej vode, ktorý oslávi tento rok 15. narodeniny, je takmer kompletný. Festival bude mať tri pódiá, na ktorých 29. a 30. júna vystúpia švédska rap-metalová kapela Clawfinger, britská kapela The Great Malarkey, alternatívny pop zastúpi dánska skupina The Asteroids Galaxy Tour, zo severu na festival zavíta aj švédsko-dánska heavy metalová skupina Amaranthe. Česko-slovenskú scénu zastúpia Kabát, Čechomor, Horkýže Slíže, Tublatanka, IneKafe, Peter Nagy a Indigo, Zóna A a Hex.

"Veľmi sa teším na Zelenú vodu, pretože v tomto areáli som prežil celé detstvo. Naša rodina má totiž odtiaľ kúsok chalupu. Pravidelne sme sa sem chodievali kúpať a hrať tenis. Neskôr sme tu aj s kapelou Hex koncertovali a tiež sme si zahrali tenis. Niektoré ročníky Topfestu sme na Zelenej vode zažili aktívne aj s koncertom a niektoré aj pasívne ako diváci. Myslím si, že spojenie Topfestu a Zelenej vody je dokonalé," uviedol Tomáš Yxo Dohňanský zo skupiny Hex.

"Zelená voda je skvelým miestom pre festival. Krásny zelený kemp pri jazere vytvára dovolenkovú atmosféru. Keď sa k tomu pridá dobrá hudba, jedlo a atrakcie, môže návštevník zažiť veci, na ktoré nikdy nezabudne. Mnohí fanúšikovia sa tešia, že budú môcť na Zelenej vode zažiť Topfest v jeho pôvodnej polohe, na ktorú často spomínajú. Areál na rozdiel od letiska ponúka prirodzený tieň a v horúcich letných dňoch možnosť sa okúpať v jazere. Samozrejme, nechýbajú prípoje pre karavany, kamenné sociálne zariadenia a kamenné bufety," hovorí o výhodách areálu usporiadateľ Dušan Drobný. 

TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková