Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Kultúra

Divadlo Andreja Bagara ponúkne na Deň detí rozprávkový muzikál

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ako informovalo divadlo, predstavenie rozprávkového muzikálu Povala sa vo Veľkej sále DAB začne o 17.00 h.

Nitra 21. mája (TASR) - Divadlo Andreja Bagara (DAB) ponúkne na Medzinárodný deň detí svojim najmladším divákom bohatý program. V sobotu 1. júna pripravilo pre rodiny s deťmi rozprávkový muzikál Povala, slávnostnú detskú recepciu a stretnutie s hercami.

Ako informovalo divadlo, predstavenie rozprávkového muzikálu Povala sa vo Veľkej sále DAB začne o 17.00 h. "Vtipný príbeh o dvoch zaľúbencoch a štyroch duchoch hľadajúcich lepší svet si obľúbili generácie divákov po celej Európe. V túžbe odletieť na svoju hviezdu večnej krásy rozprávkových duchov nič nezastaví, ani smiešne nechápaví vyšetrovatelia, ani zákerný sused. Nadčasový príbeh so skvelou hudbou Gábora Pressera zabaví malých aj veľkých divákov," uviedli organizátori.

Deň detí bude v nitrianskom divadle pokračovať aj po predstavení. Diváci sa vo foyer DAB stretnú s hercami na autogramiáde a následne sa zabavia na detskej recepcii. "Oslava Medzinárodného dňa detí je v DAB už dlhoročnou tradíciou. Každoročne sa snažíme pripraviť pre rodiny s deťmi zaujímavý program, v ktorom im ponúkneme napínavé i veselé príbehy a sprostredkujeme im radosť z umenia i pravé divadelné kúzlo. Aj takýmto spôsobom sa snažíme už malé deti priviesť ku kultúre a láske k divadlu a vychovávať si tak verné divadelné publikum," uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.