Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Nitra dotáciami podporí starostlivosť o kultúrne pamiatky

Nitriansky hrad, archívne foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Mestskí poslanci schválili na svojom februárovom rokovaní dotácie pre oblasť kultúry, kreatívneho priemyslu a kultúrnych pamiatok celkovú sumu 170.000 eur.

Nitra 17. februára (TASR) – Mesto Nitra poskytne aj v tomto roku dotácie na kultúrne pamiatky a pamätihodnosti. Požiadať o ne môžu fyzické i právnické osoby, ktoré pôsobia na území mesta. Ako informovala radnica, žiadosti o dotácie je možné posielať do 15. marca.

Mesto podporí aktivity zamerané na výskum, obnovu, využívanie a prezentáciu kultúrnych pamiatok, pamätihodností i významných archeologických nálezísk. „Prioritami pre rok 2021 sú starostlivosť o objekty v kritickom stavebno-technickom stave, sakrálne pamiatky, pamiatky, ktoré sa nachádzajú na kultúrnej trase alebo v centre cestovného ruchu, i tradičné stavebné techniky a umelecko-remeselné práce,“ oznámil magistrát.

Mestskí poslanci schválili na svojom februárovom rokovaní dotácie pre oblasť kultúry, kreatívneho priemyslu a kultúrnych pamiatok celkovú sumu 170.000 eur. Vlani na tento účel mesto rozdelilo 85.000 eur, z ktorých išlo 70.000 eur na kultúru a kreatívny priemysel a 15.000 eur na ochranu pamiatok.