Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Nitrianske múzeá a galérie pripravili na víkend množstvo podujatí

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Remiaš

V sobotu bude sprístupnený aj interiér nitrianskej Synagógy.

Nitra 14. mája (TASR) – Tradičné podujatie Noc múzeí a galérií ponúkne v Nitre bohatú ponuku rôznych akcií. V sobotu 15. mája sa doň zapojí viacero múzeí, galérií a ďalších kultúrnych inštitúcií.

Bezplatnú prehliadku ponúkne verejnosti Diecézne múzeum na Nitrianskom hrade. Zdarma bude aj vstup do Ponitrianskeho múzea.

„Budú v ňom sprístupnené všetky aktuálne výstavy a expozície. Tie doplnia aj sprievodné podujatia, napríklad tvorivá dielňa archeológa, reštaurátorské a konzervátorské práce. Návštevníci sa môžu zúčastniť aj na komentovanej prehliadke kuriozít zo zbierok múzea a pozrieť si tiež zdigitalizované zbierkové predmety z historickej Nitry,“ uviedla Timea Galová z mestského úradu.

V sobotu bude sprístupnený aj interiér nitrianskej Synagógy. V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu sa zasa môžu rodiny s deťmi povoziť vláčikom Nitrianskej poľnej železnice. „V Nitrianskej galérii na návštevníkov čakajú okrem stálej expozície Františka Studeného aj komentované prehliadky a literárna beseda s Dadom Nagyom a Františkom Kozmonom,“ dodala Galová.