Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Nitrania sa môžu zapojiť do súťaže na vytvorenie nového diela

Na archívnej snímke Štefánikova ulica v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Do výzvy sa so svojím projektom môže zapojiť každý, kto má nápad, ako oživiť verejný priestor a dokáže doň priniesť novú dimenziu.

Nitra 7. júna (TASR) - Pred nitrianskym turistickým informačným centrom (TIC) má v budúcnosti vyrásť nové dielo, ktoré bude spájať umenie s funkcionalitou. Výzvu na jeho realizáciu vyhlásilo TIC v stredu. Jednotlivci aj kolektívy sa so svojimi návrhmi môžu prihlásiť do 28. júna.

Ako informovalo turistické centrum, nový umelecký prvok bude stáť v centre Nitry pred mestským domom. "Tento rok oslavujeme 30 rokov fungovania. Naším cieľom je zmodernizovať informačný navádzač do TIC Nitra. Preto vyhlasujeme výzvu na realizáciu diela vo verejnom priestore, ktorý vkusným, pútavým a moderným spôsobom zaujme okoloidúcich a nasmeruje ich do TIC," vysvetlili organizátori súťaže.

Do výzvy sa so svojím projektom môže zapojiť každý, kto má nápad, ako oživiť verejný priestor a dokáže doň priniesť novú dimenziu. "Môže ísť o jedinečnú umeleckú inštaláciu, ktorá bude nielen funkčným prvkom, ale aj esteticky príťažlivým a nápaditým bodom záujmu pre návštevníkov mesta Nitra a obyvateľov. Chceme vytvoriť originálny dizajn, umelecký prvok či objekt, ktorý bude spájať umenie s informačnou funkcionalitou," doplnilo TIC.