Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Výtvarné cesty v Nitre pokračujú workshopom o enkaustike

Ilustračné foto. Foto: TASR

Účastníci sa dozvedia tiež informácie o histórii enkaustiky a o rôznych formách zobrazovania prostredníctvom horúceho vosku.

Nitra 9. júla (TASR) – Krajské osvetové stredisko v Nitre pokračuje v organizovaní workshopov s názvom Výtvarné cesty, ktoré sú učené pre neprofesionálnych výtvarníkov. Po maľbe na hodváb ponúkne 13. júla tvorivú dielňu zameranú na enkaustiku.

Ide o výtvarnú techniku, ktorá umožňuje intuitívnu maľbu pomocou horúceho vosku. Lektorka Ľubica Máziková účastníkom ukáže základy práce s enkaustickou žehličkou a voskom. „Okrem toho budú maľovať touto technikou abstraktné obrazy, ale aj krajinu a naučia sa tvoriť koláže,“ uviedla Zdenka Smrečková z Krajského osvetového strediska.

Ako pripomenula, účastníci sa dozvedia tiež informácie o histórii enkaustiky a o rôznych formách zobrazovania prostredníctvom horúceho vosku. „Objavia svoju kreativitu a spoznajú zaujímavú maliarsku techniku. Súčasťou workshopu sú aj vzdelávacie aktivity teoretického charakteru z dejín výtvarného umenia a individuálne konzultácie,“ pripomenula Smrečková.