Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Nitrianska galéria predstaví tvorbu spisovateľky I. Dobrakovovej

Na snímke interiér Nitrianskej galérie, archívne foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Diskusia sa uskutoční 9. júna a moderovať ju bude Dado Nagy.

Nitra 2. júna (TASR) – Nitrianska galéria ponúkne svojim priaznivcom aj v júni literárne stretnutie. V rámci 14. ročníka podujatia Cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi 4-3-2-1... už počas mája ponúkla diskusiu so spisovateľmi Silvestrom Lavríkom a Petrom Juščákom.

Moderátor Dado Nagy ponúkne 9. júna ďalšiu z besied, počas ktorej sa bude zhovárať so spisovateľkou Ivanou Dobrakovovou. „Žije, píše a prekladá knihy v talianskom Turíne. Patrí medzi najzaujímavejšie autorky strednej generácie. Bola ocenená v rôznych literárnych súťažiach. Niekoľkokrát sa dostala medzi finalistov Anasoft litera a najnovšie získala Cenu Európskej únie za literatúru,“ informovali organizátori podujatia.

Cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi 4-3-2-1... sa koná v Nitrianskej galérii od roku 2006. Projekt sa zameriava hlavne na súčasnú literatúru a prezentáciu autorov, ktorí si získali pozornosť odbornej verejnosti ako ocenení alebo nominovaní na ceny v prestížnych literárnych súťažiach. Súčasťou besied je okrem moderovanej diskusie so spisovateľom aj autorské čítanie textov.