Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Nitrianska hudobná jeseň opäť ponúkne koncerty vážnej hudby

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Nitrianskemu publiku sa 11. októbra predstaví aj české zoskupenie Jozef Suk a Piano Quartet.

Nitra 21. septembra (TASR) – Slovenský komorný orchester svojím koncertom otvorí 8. októbra v poradí 15. ročník medzinárodného podujatia Nitrianska hudobná jeseň. Ako informovala radnica, cyklus koncertov sa bude v priebehu októbra konať vždy o 18. hodine v Synagóge.

Tu sa nitrianskemu publiku predstaví 11. októbra aj české zoskupenie Jozef Suk a Piano Quartet. „Zaujímavý program je pripravený aj na 15. októbra. Predstaví sa Jozef Lupták na violončele a Ensemble Opera Diversa. V programe odznejú skladby od Kyasa, Bacha, Janáčka a Haydna,“ uviedol Andrej Jančovič z mestského úradu.

Zároveň upozornil na program, ktorý je v rámci Nitrianskej hudobnej jesene pripravený na 18. októbra. Pôjde o kombináciu umeleckého slova o živote generála Milana Rastislava Štefánika v podaní Božidary Turzonovovej a speváckeho vystúpenia Danubius Octet Singers, pričom dirigovať a hrať na klavíri bude Daniel Simandl.

O niekoľko dní neskôr bude synagóga patriť gitarovému koncertu Mertz Guitar Dua, ktoré sa predstaví 22. októbra. Nitriansku hudobnú jeseň uzavrie koncert v podaní Komorného orchestra ZOE, ktorý sa uskutoční 25. októbra.