Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

No Name sa chystá na turné

No Name Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková

Koncertný program je zostavený z toho najlepšieho, čo skupina No Name za posledných 15 rokov pôsobenia ponúka.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Známa košická skupina No Name nakrútila minulý týždeň videoklip k piesni Sľuby. Je to už štvrtý singel z ich aktuálneho albumu, ktorý pod názvom Nový album vydali v októbri 2011.

Režisérskej úlohy sa tentokrát zhostili Patrik Pašš a Peter Budinský. "V rámci technológie sme tentokrát využili pred kamerou nasnímané hrané fragmenty, ktoré sme v ďalšej etape postprodukčne kombinovali do živých surreálnych obrazov,” uviedla pre médiá režisérska dvojica.

Hlavnú úlohu v klipe si zahral bubeník Ivan Timko. "Ivan nič nenamietal a zhostil sa svojej úlohy okamžite. Na koncertoch je Ivan za bicími úplne vzadu, nech si ho teda diváci konečne užijú z prvej ruky," dodáva líder kapely Igor Timko.

Skupina No Name pripravila pre svojich slovenských fanúšikov májové klubové turné. "Kluby a kulturáky majú jedinečnú atmosféru, ten blízky, až intímny kontakt s publikom je nezameniteľný," doplnil líder.

V priebehu mája členovia jednej z najpopulárnejších slovenských a českých kapiel navštívia Banskú Bystricu, Liptovský Mikuláš, Žilinu a Trenčín. "Každé z miest, ktoré sme vybrali, má pre nás špeciálnu príchuť. V Banskej Bystrici som strávil päť rokov svojho vysokoškolského života, v Žiline som sa lúčil so slobodou, naposledy sme tam hrali deň pred mojou svadbou, v slávnom trenčianskom klube Piano budeme mať konečne premiéru, no a Liptovskému Mikulášu vystúpenie dĺžime, nakoľko sme tam veľmi dlho nehrali," vysvetľuje Timko.

Koncertný program je zostavený z toho najlepšieho, čo skupina No Name za posledných 15 rokov pôsobenia ponúka: "Zahráme všetky pecky, od Ty a Tvoja sestra, cez Žily, Hľadám, Čím to je?! až po nový singel, pieseň Sľuby, ktorú v najbližších dňoch uvedieme v slovenskom a českom éteri. V tejto piesni sme sa rozhodli zhudobniť poklad slovenského jazyka a tým je slovíčko ľúbiť! Pátral som po inom jazyku, kde by sa tento špecifický stupeň lásky objavil. Ostatné jazyky majú ekvivalent mám ťa rád a milujem ťa, ale ľúbiť sa dá iba v slovenčine," dodal na záver Igor Timko.

No Name Club Tour začínajú Košičania v Banskej Bystrici (22.5., Ministry of Fun), ďalšími sú Liptovský Mikuláš (23.5., Kultúrny dom), Žilina (29.5., Dom odborov) a Trenčín (30.5., Piano club). TASR o tom informovala PR manažérka Lenka Slaná.