Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Noc múzeí a galérií bude aj v oboch palácoch Galérie mesta Bratislavy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Lektori budú v krátkych formátoch rozprávať o dielach, umelcoch či procese reštaurovania od 17.00 do 21.00 h v rôznych výstavách.

Bratislava 10. mája (TASR) - Pestrý program ponúkne počas Noci múzeí a galérií (14. 5.) v oboch svojich palácoch Galéria mesta Bratislavy (GMB). Pre návštevníkov pripravila časovo neobmedzené programy i krátke opakujúce sa stretnutia s lektormi. "Brány palácov sa otvoria už o 15.00 h, v Mirbachovom paláci si nielen najmladší návštevníci môžu vyskúšať techniku smaltovania, fanúšikovia analógových technológií sú pozvaní na nočnú burzu kníh na nádvorí," informuje GMB.

Návštevníkom odporúča zastaviť sa na nádvorí Pálffyho paláca, kde si môžu spraviť rodinný portrét s rodinou Scherzovcov.

Lektori budú v krátkych formátoch rozprávať o dielach, umelcoch či procese reštaurovania od 17.00 do 21.00 h v rôznych výstavách. Galéria tiež pripravila sprievod expozíciou gotického umenia v Pálffyho paláci po anglicky. "Od 21.00 h sa nádvorie Mirbachovho paláca rozsvieti, aby sa atmosféra naplnila energiou, live set zahrá DJ Kinet," avizuje GMB.