Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Nórska speváčka Aurora má nový singel, predstaví ho aj v Bratislave

Aurora vo videoklipe pesničky Cure For Me. Foto: YouTube/Aurora

Bratislavský koncert sa uskutoční 27. februára 2022 v Refinery Gallery.

Bratislava 12. júla (TASR) - Nórska pesničkárka Aurora sa vracia na scénu s novým singlom Cure For Me. V piesni, ktorú napísala počas svojho pobytu v Austrálii, sa mladá speváčka zaoberá oslobodením sa z pocitov hanby a odmietnutím tých, ktorí ju spochybňujú. "Nikto by vás nemal presviedčať, že nie ste dosť dobrí pre to, ako vyzeráte, ako sa správate, čomu veríte alebo koho milujete. Mali by sme mať možnosť byť ľudskí. A nepotrebujeme sa z toho liečiť," hovorí k skladbe samotná Aurora. Speváčka sa v spolupráci s Fill In Productions zhostila tiež úlohy režisérky oficiálneho videoklipu ku skladbe.

Okrem nového singla zverejnila Aurora aj ďalšiu novinku – budúci rok sa chystá na turné, v rámci ktorého nevynechá ani Slovensko. Bratislavský koncert sa uskutoční 27. februára 2022 v Refinery Gallery. TASR o tom informovala Grape Agency, ktorá koncert organizuje.



Aurora pôsobí na hudobnej scéne od roku 2015, keď jej vyšlo debutové EP Running With The Wolves. Medzinárodný úspech jej priniesla skladba Runaway, ktorú v obkolesení prírody svojho rodného Nórska napísala už ako 12-ročná. Tvorbu tejto multitalentovanej osobnosti - speváčky, skladateľky aj producentky - počúva na Spotify viac ako 20 miliónov poslucháčov mesačne a na celom svete sa predalo vyše milióna jej albumov. "Štúdiové albumy má pritom zatiaľ na konte dva, a to All My Demons Greeting Me As a Friends (2016) a A Different Kind of Human (Step 2) z 2019," dodáva organizátor koncertu s tým, že Aurora sa na Slovensku predstavila už v minulosti, zapôsobiť mohla na návštevníkov festivalu Grape v roku 2017: "Jej koncert sa stretol s množstvom pozitívnych ohlasov a fanúšikovia sa s éterickou speváčkou lúčili len ťažko. Jej ďalšie slovenské vystúpenie bude teda určite stáť za to."