Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

NOS: Vyhlásili 13. ročník súťaže Novinárska cena

Spoločná snímka ocenených v súťaži Novinárska cena 2015 v Bratislave 16. mája 2016. FOTO TASR - Michal Svítok Foto: TASR/Michal Svítok

Nominované žurnalistické práce musia byť publikované alebo odvysielané v období od 1. januára do 31. decembra 2016.

Bratislava 4. januára (TASR) - Nadácia otvorenej spoločnosti vyhlásila trinásty ročník súťaže Novinárska cena. Jej cieľom je upriamiť pozornosť na kvalitné a zaujímavé práce slovenských novinárov. Do 13 kategórií môžu prihlasovať súťažné príspevky autori, redakcie, vydavatelia, ale aj čitatelia, poslucháči a diváci. Uzávierka nominácií je 12. februára.

"Hodnota kvalitnej novinárskej práce nebola nikdy výraznejšia ako dnes, keď fakty a informácie sú pre mnohých ľudí to isté. Aj v tomto ročníku chceme preto oceniť prácu tých, ktorí nám pomáhajú tento rozdiel udržiavať," hovorí Ján Orlovský, výkonný riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti. Okrem ocenenia pre písanú, audiovizuálnu a fotožurnalistiku bude nadácia udeľovať aj špeciálne ceny ako napríklad Cena otvorenej spoločnosti, Cena Asociácie vydavateľov tlače alebo Cena Zastavme korupciu.

Súťaž je určená pre všetkých novinárov z rôznych typov médií od celoslovenských printových, elektronických, online až po regionálne médiá. Nominované žurnalistické práce musia byť publikované alebo odvysielané v období od 1. januára do 31. decembra 2016. Prihlásené práce budú hodnotiť nezávislé poroty zložené z odborníkov a profesionálov. O Česko-slovenskej cene verejnosti rozhodne ako každý rok verejnosť z oboch krajín prostredníctvom online hlasovania, ktoré sa začne v marci.

TASR informoval Vladimír Čabák z Nadácie otvorenej spoločnosti.