Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

NOVÁ BONDOVKA: Billie Eilishová zverejnila ústrednú pieseň

Mladá americká speváčka Billie Eilishová. Foto: TASR

Balada sa vyznačuje melancholickým štýlom, ktorým sa táto 18-ročná interpretka medzinárodne preslávila.

Los Angeles 14. februára (TASR) - Americká popová speváčka Billie Eilishová zverejnila v noci na piatok titulnú skladbu k najnovšej bondovke No Time to Die. Rovnomenná pieseň zaznamenala na stránke YouTube po niekoľkých hodinách vyše 2,5 milióna zhliadnutí.

Balada sa vyznačuje melancholickým štýlom, ktorým sa táto 18-ročná interpretka medzinárodne preslávila. Eilishová zažiarila na januárovom odovzdávaní hudobných cien Grammy, keď získala päť ocenení vrátane kategórií album roka, skladba roka a najlepší nováčik.



Tínedžerka vlani vydala album When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, ktorý obsadil najvyššie priečky rebríčkov.

Rodáčka z kalifornského Los Angeles je najmladšou umelkyňou, ktorá naspievala titulnú pieseň do filmu o Jamesovi Bondovi. Skladbu skomponovala so svojím bratom, hudobným producentom Finneasom O'Connellom (22).

Americká speváčka Billie Eilishová prichádza na 92. ročník udeľovania filmových cien Oscar v Los Angeles 9. februára 2020.
Foto: TASR/AP


Podľa tlačovej agentúry AFP vzbudí účasť Eilishovej na hudobnej zložke filmu záujem aj u mladšieho publika.

V poradí 25. pokračovanie ságy o britskom tajnom agentovi bude mať svetovú premiéru 2. apríla. Jeho predstaviteľ, 51-ročný Daniel Craig, sa v tejto úlohe predstavil posledný raz, pričom Bonda stvárnil celkovo päťkrát.

Pieseň No Time to Die predstaví Eilishová premiérovo naživo na udeľovaní hudobných cien Brit Awards, ktoré sa uskutoční na budúci týždeň v Londýne.