Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Nová bondovka má za sebou svetovú premiéru, Craig sa lúči s úlohou 007

Herec Daniel Craig pózuje fotografom počas jeho príchodu na svetovú premiéru novej bondovky Nie je čas zomrieť (No Time To Die) v londýnskej Royal Albert Hall, v Londýne 28. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Na premiéru prišli aj členovia britskej kráľovskej rodiny - princ Charles s manželkou Camillou a princ William s manželkou Catherine.

Londýn 29. septembra (TASR) - Svetová premiéra novej bondovky No Time to Die (Nie je čas zomrieť) sa uskutočnila v utorok večer v londýnskej multifunkčnej aréne Royal Albert Hall. Informovali o tom stanice BBC a Sky News.

Premiéru 25. filmu o fiktívnom britskom špiónovi Jamesovi Bondovi z dielne produkčnej spoločnosti Eon Productions viackrát odložili predovšetkým z dôvodu covidovej pandémie.

Na červenom koberci pred arénou sa objavil predstaviteľ agenta 007 britský herec Daniel Craig, pre ktorého to bola už piata a zároveň posledná bondovka. "Som nesmierne šťastný," uviedol herec pre novinárov.



Prítomní boli aj ostatní protagonisti filmu: Rami Malek, Léa Seydouxová, Naomie Harrisová, Lashana Lynchová či Ana de Armasová, ako aj režisér snímky Cary Joji Fukunaga a interpretka titulnej skladby Billie Eilishová.

Na premiéru prišli aj členovia britskej kráľovskej rodiny - princ Charles s manželkou Camillou a princ William s manželkou Catherine. Na podujatí bolo aj niekoľko zdravotníckych pracovníkov a členov ozbrojených síl.

Na snímke vľavo britský princ Charles a vpravo herec Daniel Craig (agent 007 James Bond) počas príchodu na svetovú premiéru novej 25. bondovky Nie je čas zomrieť (No Time To Die) v londýnskej Royal Albert Hall, v Londýne 28. septembra 2021.
Foto: TASR/AP


Film sa dostane do kín v Spojenom kráľovstve vo štvrtok, v Spojených štátoch sa začne premietať 8. októbra. Producenti Barbara Broccoliová a Michael Wilson vyhlásili, že nového predstaviteľa Jamesa Bonda zatiaľ nemajú.