Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Nová bondovka Skyfall láme rekordy

Foto: TASR/AP

Na Slovenku sa na Skyfall od piatka 26. októbra do nedele 28. októbra prišlo pozrieť 47.006 divákov.

Bratislava 30. októbra (TASR) - James Bond potvrdil svoju povesť najslávnejšieho tajného agenta všetkých čias. Počas uplynulého víkendu agent 007 v podaní Daniela Craiga s prehľadom ovládol kiná a svojou najnovšou misiou zaujal obrovský počet filmových divákov. Na Slovenku sa na Skyfall od piatka 26. októbra do nedele 28. októbra prišlo pozrieť 47.006 divákov. "Čo je najviac za prvý víkend v tomto roku a zároveň je to siedmy najlepší výsledok v slovenskom rebríčku otváracích víkendov všetkých čias," TASR informovala Jana Studená zo spoločnosti Forum Film.

"James Bond toto skvelé číslo zvládol za tri dni, ostatné filmy v rebríčku štartovali vždy vo štvrtok," spresnila.

Celkovo Skyfall v otváracom víkende vo všetkých krajinách, ktoré štartovali v piatok (26.10.), zarobil 80,6 milióna dolárov. Veľká Británia sa na tomto výsledku podieľala 32,4 miliónmi dolárov. "Čo predstavuje najlepšie tohtoročné číslo počas otváracieho víkendu a druhý najlepší otvárací víkend celkovo. Iba Harry Potter a Dary smrti II dosiahol vyššie tržby," uzavrela.

V USA bude mať Skyfall oscarového režiséra Sama Mendesa - 23. bondovka najdlhšie bežiacej filmovej série v dejinách - premiéru 9. novembra.