Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Nová scéna ponúkne v júni tri koncerty zo série Malá nočná hudba

Na archívnej snímke herec Vladislav Plevčík. Foto: TASR Dano Veselský

Najobľúbenejšie muzikálové aj popové skladby na nich zaspievajú sólisti Vladislav Plevčík, Patrik Vyskočil a ich hostia.

Bratislava 1. júna (TASR) - Bratislavská Nová scéna ponúkne v júni okrem pravidelných predstavení z repertoáru divadla aj tri koncerty zo série Malá nočná hudba. Najobľúbenejšie muzikálové aj popové skladby na nich zaspievajú sólisti Vladislav Plevčík, Patrik Vyskočil a ich hostia. "Vo svojom špeciálnom ucelenom programe sa prvýkrát predstaví Tanečný súbor divadla," TASR o tom informovala PR manažérka Zuzana Šebestová.

Dodala, že všetky tri koncerty bude sprevádzať kapela divadla pod vedením Ľubomíra Dolného, moderátori Patrik Vyskočil a Dávid Hartl budú účinkujúcim klásť nielen netradičné otázky, ale aj úlohy.

Prvým bude vo štvrtok 3. júna profilový koncert sólistu divadla Vladislava Plevčíka. Na jeho profilovom koncerte odznejú skladby, ktoré herca sprevádzajú životom a súčasne istým spôsobom mapujú aj vývoj hudby. "Čiže to budú skladby nielen blízke mne, ale aj ľuďom na celom svete," doplnil Plevčík s tým, že zaznejú piesne autorov ako The Beatles, Harry Stales, Radiohead, Elton John a zo slovenských Meky Žbirka: "Práve jeho kultovú skladbu V slepých uličkách si zaspievame s mojou hlavnou hostkou Petrou Dubayovou. Odznejú aj skladby z muzikálov Bedári a Pomáda a aj moje vlastné, autorské skladby."

Patrik Vyskočil pripravuje svoj program na 15. júna, má byť zložený z troch častí: "Budú to moje hudobné inšpirácie z mladosti - Freddie Mercury, Phil Collins, Joe Cocker, Elton John. Potom inšpirácia ľuďmi, s ktorými pracujem a tvorím - teším sa na duetá s Jankom Slezákom, Mirkou Partlovou, Dáriusom Kočim, Monikou Drgáňovou a ďalšími." Herec dodáva, že v jeho programe nebudú chýbať divadelné inšpirácie - piesne z muzikálov, v ktorých účinkuje, účinkoval, alebo by chcel v budúcnosti účinkovať. Vyskočil ako moderátor doteraz kládol účinkujúcim na koncertoch otázky, tentoraz bude na ich mieste.

Záver sezóny a posledný zo série komorných koncertov sa uskutoční 20. júna a bude patriť Tanečnému súboru Divadla Nová scéna, ktorý tvorí desať skúsených tanečníkov. "Diváci uvidia nielen ukážky choreografií z muzikálov, ktoré sú v repertoári divadla ako Mamma Mia!, Cyrano z predmestia a IAGO, ale tanečníci ich vtiahnu aj do vlastnej tvorby, ktorá je originálna a žánrovo pestrá," dodala Šebestová ku koncertu, ktorý "roztancuje javisko" v atmosfére rytmiky, folklóru, swingu či modernej hudby. "To všetko v sprievode sólistov divadla a sprievodnej kapely, ktorú doplní huslista Andrej Záhorec," uzavrela.