Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Nová scéna prinesie na Bratislavský hrad Máriu Teréziu i Cyrana

Na archívnej snímke zľava hudobník Pavol Hammel, textár a skladateľ Kamil Peteraj, básnik Ján Štrasser, režisér Patrik Vyskočil a herci David Hartl a Ján Slezák počas tlačovej konferencie Divadla Nová scéna k premiére naštudovania slovenského muzikálu Cyrano z predmestia. Foto: TASR Jakub Kotian

Divadlo pripravuje pre fanúšikov muzikálu špeciálne muzikálové večery na letnej scéne Bratislavského hradu. Čaká ich aj derniéra muzikálu MÁRIA TERÉZIA #posledná milosť (20. 8.).

Bratislava 12. júla (TASR) - Divadlo Nová scéna (DNS) pripravuje na august špeciálne predstavenia a koncerty pod holým nebom na Bratislavskom hrade. "Diváci si budú môcť pozrieť tri predstavenia muzikálu Mária Terézia #poslednámilosť, dva koncerty muzikálových melódií a krst CD so skladbami z muzikálu Cyrano z predmestia spojený s koncertom a autogramiádou," TASR informovala PR manažérka Zuzana Šebestová.

Prvé tri večery od 18. do 20. augusta budú patriť muzikálu Mária Terézia #poslednámilosť so Sisou Sklovskou v hlavnej úlohe. "Osud výnimočnej panovníčky sa v muzikáli prelína s osudom jednoduchého dievčaťa z podhradia, ktoré neprávom obvinia z bosoráctva," priblížila Šebestová predstavenie, v ktorom sa skutočné historické postavy striedajú s fiktívnymi až vyústia do spoločného finále. Ďalej v ňom účinkujú Braňo Deák (Andrej Hadík), Martin Harich (Jozef II.), Jana Lieskovská (Mária Kristína), Martin Kaprálik (Barón von Trenck), Mirka Gális Partlová (Mlynárka), Lucia Vráblicová (Kofa), Petra Dubayová (Magdaléna), Dárius Koči (Mojmír) a iní. "Diváci majú poslednú možnosť vidieť tento muzikál práve na scéne Bratislavského hradu," avizuje divadlo derniéru muzikálu.

Milovníkov najznámejších svetových muzikálov potešia dva večery 20. a 21. augusta, na koncertoch Hviezdy muzikálov zaznejú skladby z titulov Bedári, Cats, Rómeo a Júlia, West Side Story, Mamma Mia! ale aj Turandot, IAGO. "Prvýkrát na verejnosti odznejú aj piesne z pripravovaného veľkolepého pôvodného slovenského muzikálu Jánošík," poznamenala Šebestová ku koncertom v podaní Kataríny Hasprovej, Titusza Tóbisza, Jána Slezáka, Mirky Gális Partlovej, Patrika Vyskočila, Dáriusa Kočiho a ďalších sólistov v sprievode 20-členného orchestra pod vedením dirigenta Ľubomíra Dolného a tanečného súboru.

Koncert skladieb z legendárneho slovenského muzikálu Cyrano z predmestia uvedú na Bratislavskom hrade v utorok 24. augusta. "Skladby, ktoré sa stali za desaťročia hitmi a spievajú si ich celé generácie, vychádzajú v novej podobe na CD. Do života ho uvedú pôvodní autori muzikálu Pavol Hammel, Kamil Peteraj a Ján Štrasser," pozýva DNS na krst CD. Účasť na ňom prisľúbili aj Kamila Magálová a Jozef Benedik, ktorí ako prví interpreti stvárnili hlavné postavy Roxany a Cyrana. Hity ako Ja nemám lásku v malíčku, Pieseň o nose, Pieseň o Roxane, Kúpim si zrkadlo a ďalšie zaspievajú interpreti súčasnej inscenácie muzikálu Ján Slezák (Cyrano), Lukáš Pišta (Cyrano). Mirka Gális Partlová (Roxana), Dárius Koči (Ján), Vladislav Plevčík (Ján) a ďalší.