Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Nová scéna uvádza vo februári tri muzikály on-line

Na archívnej snímke herečka a speváčka Sisa Sklovská, ktorá stvárnila hlavnú postavu zvodnej kurtizány a špiónky počas svetovej premiéry muzikálu Mata Hari. Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Muzikály, ktoré získali viacero ocenení na svetovom muzikálovom festivale v kórejskom Daegu, spája ich hlavná predstaviteľka Sisa Sklovska.

Bratislava 3. februára (TASR) - Bratislavské Divadlo Nová scéna uvádza vo februári tri muzikály on-line. Na portáli navstevnik.online si fanúšikovia muzikálu môžu pozrieť a prežiť tri príbehy troch výnimočných žien - Mata Hari, Madame de Pompadour a Márie Terézie. TASR o tom informovala PR manažérka divadla Zuzana Šebestová.

Muzikály, ktoré získali viacero ocenení na svetovom muzikálovom festivale v kórejskom Daegu, spája ich hlavná predstaviteľka Sisa Sklovska: "Všetky tri boli silné osobnosti, výnimočné ženy. Som šťastná a je mi cťou, že som ich mohla stvárniť a prežiť spolu s nimi na javisku lásku i bolesť, intrigy aj závisť. Najsilnejšie životné emócie."

Ako prvý si mohli diváci pozrieť v utorok (2. 2.) záznam muzikálu o najznámejšej kurtizáne všetkých čias Madame de Pompadour, ktorá bola milenkou kráľa Ľudovíta XV. a súčasne vzdelanou a inteligentnou ženou. V projekte autorskej trojice Horňák – Kákoš – Brezáni sa predstavila Sisa Sklovska, Štefan Skrúcaný, Jozef Vajda, Lucia Vráblicová, Karin Olasová, Dárius Koči, Dávid Hartl a ďalší.

Vo štvrtok (4. 2.) o 20.00 h divadlo uvedie muzikál o slávnej exotickej tanečnici a špiónke Mata Hari. V predstavení o tajomnej žene, ktorej búrlivý život bol plný vzostupov a pádov a skončil až na popravisku, účinkujú Sisa Sklovska, Patrik Vyskočil, Karol Čálik, Martin Kaprálik a ďalší.

Tretím muzikálovým predstavením, ktoré Nová scéna uvedie on-line 6. februára, je titul Mária Terézia #posledná milosť o výnimočnej panovníčke, ktorá ovplyvnila chod dejín v Európe. Bola mocnou političkou medzi mužmi, ale aj ľúbiacou a zraniteľnou ženou. "Súčasne muzikál prináša aj príbeh jednoduchého dievčaťa, ktoré pre jej výnimočné schopnosti chcú odsúdiť a upáliť. Osudy oboch žien sa v muzikáli prelínajú, až sa v závere fatálne pretnú," dodala Šebestová k predstaveniu, v ktorom účinkujú Sisa Sklovska, Viktória Matušovová, Branislav Deák, Martin Harich, Jana Lieskovská a ďalší.