Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Nové CD bratov Nedvědovcov – Souhvězdí jisker

Souhvězdí jisker Foto: Nedvědi

Po šestnástich rokoch sa bratia Jan a František Nedvědovci vrátili do štúdia a nakrútili aj podľa kritikov svoje najlepšie CD života. Volá sa Souhvězdí jisker a je hudobne i textovo naozaj silné.

Bratislava 3. decembra (TERAZ.sk - OTS) – Väčšina pesničiek je retrospektívou a zároveň návratom k pôvodnej tematike Nedvědovcov - k prírode a kamarátstvu. Možno to znie trochu nadnesene, ale ako sa celý svet vracia k jednoduchému a pravdivému chápaniu pojmov a situácií (náboženstvo, rodina), akoby pesničky bratov Nedvědovcov ožili akýmsi návratom do "budúcnosti".

Už prvá pieseň na tomto CD (pesnička Souhvězdí jisker) je bez nostalgie, falošných slov a pátosu.

Súčasťou CD je DVD s dvomi klipmi a listom Honzu Nedvěda smerovaným všetkým, ktorí mu v jeho autorskej tvorbe pomáhali a inšpirovali ho. To všetko v produkcii jeho syna Jana Nedvěda. Mimochodom pre fajnšmekrov, zvuková kvalita CD je na takej vysokej úrovni, že je veľkým adeptom na najlepšiu kvalitu roka. Bratia už s novým repertoárom koncertovali na desiatkach pódií v Čechách i na Slovensku a takmer všade so záverečným standing ovation.
koncertné turné
Foto: Hozna a Franta Nedvědovci

Poďte na ich koncert a budete prekvapení múdrou jednoduchosťou a pôsobivou nevnucujúcou sa atmosférou, ktorá vás na chvíľu odpúta z toho sveta.

Druhé koncertné turné Nedvědovcov po Slovensku začína už 4. decembra 2012.

Posledné voľné lístky sú už len na tieto koncerty:
4.12. Kino Strojár, Martin
5.12. 17:00 Dom odborov Žilina
6.12. Aula Beliana UMB, Banská Bystrica