Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Novou riaditeľkou Múzea Ľudovíta Štúra je A. Petrakovičová Šikulová

Ilustračné foto. Foto: TASR

Agáta Petrakovičová Šikulová je absolventkou Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. V SNM - Múzeu Ľ. Štúra pracuje od roku 2006, aktuálne na pozícii kurátorky.

Bratislava 1. Júna (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre má od 1. júna novú riaditeľku. Stala ňou Agáta Petrakovičová Šikulová. "Generálny riaditeľ SNM Branislav Panis ju do funkcie vymenoval na základe výsledkov výberového konania," TASR informovala vedúca Centra múzejnej komunikácie národného múzea Zuzana Vášáryová.

Dodala, že výberová komisia na verejnom vypočutí spomedzi štyroch kandidátov vyhodnotila projekt ďalšieho fungovania a rozvoja múzea v podaní Petrakovičovej Šikulovej ako najlepší.

Agáta Petrakovičová Šikulová je absolventkou Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. V SNM - Múzeu Ľ. Štúra pracuje od roku 2006, aktuálne na pozícii kurátorky. "Vo funkcii nahradila Vieru Jančovičovú, ktorá múzeum v Modre viedla 17 rokov," dodáva SNM s tým, že Jančovičová požiadala o uvoľnenie z vedúcej pozície z dôvodu odchodu do dôchodku.