Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Novú slovenskú komédiu uvidia ako prví diváci v bratislavskej Rači

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Réžie filmu sa ujal Jonáš Karásek, s Invalidom prichádza po úspešných tituloch Kandidát a Amnestie. Za kamerou stál Tomáš Juríček. Scenár k filmu napísal Tomáš Dušička.

Bratislava 18. januára (TASR) - Novú slovenskú komédiu Invalid uvidia ako prví diváci v bratislavskej Rači. Netradičná predpremiéra akčnej, čiernej komédie s absurdnými situáciami a bizarnými postavičkami, ktorá vráti publikum do divokých 90. rokov, sa uskutoční v stredu o 18.00 h v Nemeckom kultúrnom dome. Po premietaní bude nasledovať diskusia s hercami a tvorcami filmu.

Mestská časť Rača, konkrétne štvrť Rendez poslúžila ako filmová kulisa anonymného malomesta, v ktorom sa odohráva nová komédia z čias divokých 90. rokov, šuštiakových súprav, pestrofarebných sák, záplavy podvodníčkov a počiatkov organizovaného zločinu spojeného s násilím a korupciou. "S nadhľadom a veľkou dávkou sem-tam nekorektného humoru film otvára ťaživé témy, komplikované rodičovské, manželské či susedské vzťahy aktuálne v každej dobe," avizuje nový počin režiséra Jonáša Karáska distribučná spoločnosť CinemArt SK, ktorá film uvedie do kín 9. februára.



Prinesie príbeh Laca Hundera - údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale pre svoju cholerickú povahu sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

Réžie filmu sa ujal Jonáš Karásek, s Invalidom prichádza po úspešných tituloch Kandidát a Amnestie. Za kamerou stál Tomáš Juríček. Scenár k filmu napísal Tomáš Dušička. Na autentických dialógoch a replikách sa spolupodieľal Patrik Rytmus Vrbovský. Producentmi filmu sú Maroš Hečko a Peter Veverka. O hudobnú stránku snímky sa postarali Marcel Buntaj a Matúš Široký, ktorý s trojicou Jonáš Karásek, Tomáš Juríček a Maroš Hečko spolupracoval aj na snímkach Kandidát a Amnestie.

V komédii sa predstavia Zdeněk Godla, Gregor Hološka, Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič i Helena Krajčiová. V úlohe rómskeho úžerníka sa divákom predstaví Rytmus, úlohu člena špeciálnej jednotky si vyskúšal Majk Spirit a trio hip-hop hviezd doplní raper Vec.