Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Nový album Majka Spirita sprevádza párty singel Lambada

Na snímke raper Majk Spirit, archívne foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Zatiaľ čo obmedzenia, ktoré priniesla pandémia nového koronavírusu, zastavili aktivity väčšiny umelcov, Spirit, naopak, prežíva svoj najaktívnejší pracovný rok.

Bratislava 26. júna (TASR) - Pod názvom Artist vychádza v piatok štvrtý sólový album slovenského repera Majka Spirita. "Ide o prvý spoločný projekt s jeho dlhoročným dvorným dídžejom a producentom Grimasom po dvoch dekádach ich spolupráce," TASR o tom informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

Zatiaľ čo obmedzenia, ktoré priniesla pandémia nového koronavírusu, zastavili aktivity väčšiny umelcov, Spirit, naopak, prežíva svoj najaktívnejší pracovný rok. Doteraz stihol predstaviť šesť nových singlov, zorganizovať tri špeciálne karanténne on-line koncerty a teraz prichádza s novým albumom.

Vydanie štúdiového počinu oznámil nečakane a fanúšikov navyše prekvapil aj dvoma singlami, ktoré vydal v priebehu uplynulých dní. Sprevádzalo ich zverejňovanie dôležitých informácií o albume - featuring s Benom Cristovaom Kurt a videoklip F4ck Em All spoločne s domovskou formáciou H16.

Spomedzi všetkých Majkových albumov vznikol Artist najrýchlejšie. Celý projekt sa zrodil v priebehu štyroch mesiacov od februára do mája. "Väčšinu z toho času bolo Slovensko aj svet v 'lockdowne', takže som sa prosto zavrel v štúdiu a tvoril," spomína umelec s tým, že ide o jednoznačný rekord: "Moje sólo albumy som vždy robil celý rok. Doba praje menším projektom a ja som si pri tomto albume uvedomil, že toto môžem pokojne robiť rok čo rok."

Tento týždeň predstavil reper ďalší nový singel. Novinka má názov Lambada a Majk ju odpremiéroval aj s novým videoklipom vo štvrtok podvečer (25. 6.), len pár hodín pred oficiálnym vydaním albumu. "Nový párty singel prináša maximálne chytľavý letný vibe a vydarený bláznivý videoklip, ktorý vznikol na bratislavskom letisku M. R. Štefánika," dodala Čahojová k novinke.