Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Nový film o šou Máša a medveď na ľade odhaľuje zákulisie jej tvorby

Foto: Comunique

Dokumentárny film "Čo ste na ľade nevideli" je zároveň pozvánkou na novembrové predstavenia šou Máša a medveď na ľade v Bratislave.

Bratislava 30. januára (OTS) - Len málokto tuší čo všetko stojí za tvorbou svetovej licencovanej ľadovej revue Máša a medveď na ľade, ktorá spustila veľký ošiaľ nie len na Slovensku, ale aj v ďalších krajinách. Aby sa široká verejnosť dozvedela o ľadovej šou viac, rozhodli sa producenti natočiť dokumentárny film, ktorý by zachytával zákulisie jej tvorby. Vďaka rozhovorom s producentmi aj autorským tímom a taktiež vďaka doposiaľ nezverejneným záberom zo skúšok, sa každý divák v hodinu a pol dlhom filme dozvie nové informácie o špeciálnom umeleckom diele, ktoré na vysokej úrovni reprezentuje Slovensko v zahraničí.



V roku 2013 začala košická spoločnosť Comunique rokovať s ruským štúdiom Animaccord, o získaní značky Máša a medveď pre účely tvorby ľadovej revue. O 2 roky neskôr bola na svete veľkolepá výpravná šou, ktorá s prehľadom môže konkurovať zahraničným produkciám. Prepracovaný mix krasokorčuľovania, tanca a akrobacie videlo už viac ako 140 000 divákov v 13 mestách, siedmich krajín sveta.

Súčasťou filmu sú okrem množstva zákulisných záberov aj rozhovory s autormi šou, medzi ktorých patria Valeria Schulczová, Roman Olekšák, Laco Cmorej, Pavol Pitoňák, Ondřej Soukup a ďalší. Skúsení umelci popisujú proces tvorby ľadovej šou, spoluprácu medzi sebou ako aj to, čím je pre nich tento projekt výnimočný.

Dokumentárny film "Čo ste na ľade nevideli" je zároveň pozvánkou na novembrové predstavenia šou Máša a medveď na ľade v Bratislave. Vstupenky na tieto predstavenia sú už dostupné na predpredaj.sk. Viac informácií nájdete aj na http://www.masamedved.sk.

Foto: Comunique