Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Kultúra

Nový úsmevný vianočný klip: Pesničkár Kiko Balco ukazuje pointu Vianoc

Nový úsmevný vianočný klip: Pesničkár Kiko Balco ukazuje pointu Vianoc Foto: KB

Zdajú sa vám všetky vianočné piesne rovnaké? Mladý folk-popový pesničkár Kiko Balco novým singlom ukazuje, že takými nemusia byť.

Bratislava 19. decembra (OTS) - Jeho „Vianočná“ upozorňuje na pointu nastávajúcich sviatkov originálnym spôsobom. Text i klip vsádzajú na jednoduchosť, vtip a vyhýbajú sa frázam a kvetnatým opisom.

Začínajúci pesničkár z Novej Bane predstavuje hudobnú novinku na záver roka, v ktorom na celoslovenskej súťaži Gospeltalent (GT) obsadil druhé miesto a následne s víťazmi absolvoval úspešné turné po Slovensku i v zahraničí. Pieseň „Vianočná“ hudobne dozrievala už rok, keď vznikla spontánne pred vlaňajšími Vianocami. Zverejniť sa ju rozhodol, aby fanúšikom vyčaril úsmev na tvári, ale zároveň nielen pre toto obdobie zanechal zmysluplný odkaz. Upozorňuje naň v úplnom závere, keď „odchádza na polnočnú omšu“.


Tento rok som sa popri povinnostiach stihol hudobne venovať iba Gospeltalentu a nechcel som ukončiť rok s tým, že som nevypustil žiadnu novú pieseň. Zároveň som nechcel skĺznuť do vianočných fráz a gýčov. Nakoľko mi to vyšlo, už musia posúdiť poslucháči,” opisuje Kiko Balco pozadie vzniku novinky. Rodák z Ružomberka je autorom hudby i textu a v rámci klipu stojí aj za nápadom, scénou a scenárom. Kameru obslúžil Matthias Čík.

Počas vrcholiaceho adventného obdobia si Kiko Balco želá, aby sa ľudia dokázali naladiť na Vianoce v pravom zmysle slova. “Nech majú všetci pokoj v srdci, úsmev pri zháňaní a nakupovaní darčekov a radosť z každého dňa. Nech si všetci okrem hľadania toho pekného trblietavého nájdeme chvíľu aj na hľadanie a pochopenie pointy Vianoc. A tou je narodenie Ježiša,” uzatvára začínajúci pesničkár.
Kiko Balco je hudobne aktívny je od roku 2015, keď zorganizoval niekoľko vlastných koncertov vo viacerých mestách na Slovensku a uverejnil prvý vlastný videoklip k piesni Oddych.