Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Novým riaditeľom Fondu na podporu umenia bude od júla Róbert Špoták

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Rada vyberala riaditeľa spomedzi troch kandidátov. Okrem Špotáka sa o post uchádzali Martin Giertl a Ján Pálffy.

Bratislava 2. marca (TASR) - Novým riaditeľom Fondu na podporu umenia (FPU) bude od 1. júla Róbert Špoták. Rada FPU o tom rozhodla na štvrtkovom zasadnutí po verejnej prezentácii kandidátov. TASR o tom informovala PR manažérka fondu Eva Turanská.

Rada vyberala riaditeľa spomedzi troch kandidátov. Okrem Špotáka sa o post uchádzali Martin Giertl a Ján Pálffy. "Po verejných prezentáciách kandidátov rozhodla Rada FPU tajným hlasovaním o tom, kto sa stane novým riaditeľom FPU. Nadpolovičnú väčšinu hlasov ôsmich zúčastnených členiek a členov rady získal Róbert Špoták," informovala Turanská. Do funkcie nastúpi po skončení výkonu funkcie súčasného riaditeľa.

Riaditeľ FPU je jeden z orgánov verejnoprávneho fondu, jeho kompetenciou je najmä zabezpečenie organizačnej a administratívno-technickej činnosti fondu. Mandát riaditeľa FPU je štvorročný.

Fond na podporu umenia (FPU) je verejnoprávna inštitúcia zabezpečujúca podporu umeleckých aktivít, kultúry a kreatívneho priemyslu. Fond nahrádza podstatnú časť dotačného systému ministerstva kultúry a je nezávislý od ústredných orgánov štátnej správy, pričom jeho hlavným poslaním je podpora umenia, kultúry a kreatívneho priemyslu.