Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

O mesiac vstúpi do kín Prezidentka, Geislerová bojuje o právo na lásku

Snímka z filmu Prezidentka. Foto: Youtube/ Magic Box Slovakia

Snímka rozpráva príbeh o prezidentke Kataríne Čechovej, ktorá má za sebou rok v úrade.

Bratislava 30. mája (TASR) - Presne o mesiac vstúpi do kín nová romantická komédia Prezidentka, ktorú podľa vlastného scenára nakrútil český režisér Rudolf Havlík. Hlavu štátu v nej stvárnila Aňa Geislerová, jej muža snov Ondřej Vetchý. "Úlohu poradcu zobrazí Juraj Loj," uviedol pre TASR Radomír Brhlík, PR manažér filmu, ktorý predstavujú tvorcovia v druhom traileri.

Snímka rozpráva príbeh o prezidentke Kataríne Čechovej (Anna Geislerová), ktorá má za sebou rok v úrade. Je zahltená prácou a program má každý deň nabitý na prasknutie. Občas by si chcela nerušene oddýchnuť bez pozornosti celej republiky. "Chýba jej však istá miera slobody. V každom okamihu totiž nereprezentuje len seba, ale celú krajinu," hovorí o svojej filmovej postave Geislerová.

Jej Katarína sa jedného dňa odhodlá k riskantnému kúsku. Vezme si parochňu a v dokonalom prezlečení sa v noci potajomky vytratí zo svojho sídla. Nočné dobrodružstvo inkognito medzi bežnými ľuďmi sa jej zapáči. "Chceli by ste, aby sa nefiltrovalo každé vaše slovo. Chceli by ste, aby okolo vás na chvíľu nebol dav ľudí. Tomuto pocitu úplne rozumiem," vysvetľuje herečka.



Prezidentka sa zoznamuje so sochárom Petrom (Ondřej Vetchý), pre ktorého sa do mesta vydáva každú noc. Peter nemá ani potuchy, kto okúzľujúca žena, do ktorej sa zamiloval, v skutočnosti je. Situácia sa však vymkne spod kontroly a prezidentkine nočné výlety sa prevalia. Katarína sa musí snažiť, aby si vybojovala právo na lásku.

Okrem hlavnej partnerskej dvojice a prezidentkinho poradcu sa vo filme objavia napríklad aj Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes alebo Vanda Chaloupková.