Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Objav slovenského jazzu nahral coververziu hitu Anety Langerovej

Na snímke z klipu Matúš Uhliarik. Foto: Youtube/Matúš Uhliarik

Pre mňa je to pieseň o chránení vzácneho v nás a o tom, ako to čisté v nás môže byť zneužité, dodáva Uhliarik ku skladbe, ktorej poetickosť je zvýraznená aj v klipe.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Objav festivalu Nové tváre slovenského jazzu Matúš Uhliarik sa postaral o coververziu hitu Hříšna těla, křídla motýlí, ktorý pôvodne naspievala česká spevácka hviezda Aneta Langerová. "Má vzácne bohatý text plný metafor, ktoré možno interpretovať a chápať rôznym spôsobom. Kiežby bolo takého popu viac," hovorí o balade spevák a hudobný aranžér.

"Pre mňa je to pieseň o chránení vzácneho v nás a o tom, ako to čisté v nás môže byť zneužité," dodáva Uhliarik ku skladbe, ktorej poetickosť je zvýraznená aj v klipe.



"Obrazy nie sú vysvetľujúce, a podporujú Matúšov celkový výraz," opisuje režisérka klipu Veronika Malgot. Podľa tvorcov mal pôvodne vo videu dominovať materiál z vizuálnych sekvencií použitých v projekcii. "Nakoniec si Matúšov prejav, nasvietenie a celá atmosféra zaslúžili vo videu oveľa väčší priestor," dodala editorka klipu Nina Horvátová.