Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

OBRAZOM: Takto si budeme pamätať herca a hudobníka Dana Heribana

Cenu za najlepší mužský herecký výkon v divadelnej sezóne 2012/2013 získal Daniel Heriban za postavu Janka Kráľa v inscenácii hry Doda Gombára a Róberta Mankoveckého www.narodnycintorin.sk , ktorú uviedlo Slovenské komorné divadlo v Martine. Nitra, 27. septembra 2013. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Teraz.sk prináša fotografie zo života Dana Heribana.

Bratislava 24. mája (TASR) - Vo veku 43 rokov zomrel slovenský herec a hudobník Daniel Heriban. Úmrtie umelca pre TASR potvrdil Tibor Kubička, riaditeľ Slovenského komorného divadla (SKD) Martin, upozornila na to TV Joj.

V Nitre sa odovzdávali v piatok 21. septembra 2012 divadelné ocenenia Dosky 2012. Najlepšou inscenáciou divadelnej sezóny 2011 - 2012 sa stala hra autorov Jána Roznera a Petra Pavlaca Sedem dní do pohrebu. Inscenáciu uviedlo Slovenské komorné divadlo Martin v réžii Ľubomíra Vajdičku. Hra v Nitre získala ocenenie Dosky 2012 aj v kategórii najlepší herecký mužský výkon. Za postavu Jána si cenu odniesol Dano Heriban (na snímke vpravo), ktorého spovedajú moderátori programu Boris Farkaš (uprostred) a Gabriela Marcinková (vľavo).
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Tlačová konferencia Asociácie súčasného divadla a Asociácie Divadelná Nitra pri príležitosti vyhlásenia nominácií Divadelných ocenení DOSKY 2013, 4. septembra 2013 v Bratislave. Na snímke minuloročný víťaz v kategórii Mužský herecký výkon Dano Heriban.
Foto: TASR - Štefan Puškáš


Z tlačovej konferencie Slovenského národného divadla k premiére hry Johanna Nepomuka Nestroya: Pán Mimo - fraška so spevmi v Bratislave, 23. januára 2014. Na snímke herec Dano Heriban.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke sprava režisér Juraj Nvota, herci Dano Heriban, Dominika Kavaschová, Petra Vajdová a Milan Ondrík počas tlačovej konferencie k pripravovanej premiére divadelnej hry s názvom "Zmierenie, alebo dobrodružstvo pri obžinkoch" 9. apríla 2015 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann


Na snímke zľava herci Milan Ondrík (chalanisko) a Dano Heriban (Efendi) počas tlačovej konferencie pred premiérou filmu Únos 1. marca 2017 v Bratislave.
Foto: TASR - Dano Veselský


Na snímke herec Dano Heriban rozdáva autogramy počas Dňa otvorených dverí v Slovenskom národnom divadle 9. septembra 2017 v Bratislave.
Foto: TASR/Michal Svítok


Na snímke herec Dano Heriban počas tlačovej konferencie tvorcov pripravovanej premiéry pôvodnej hry Jiřího Havelku "Elity" napísanej na objednávku Činohry SND v Bratislave 29. marca 2017.
Foto: TASR - Michal Svítok


Na snímke zľava herci Táňa Pauhofová, Daniel Heriban a Alexander Bárta počas tlačovej konferencie Slovenského národného divadla k premiére hry Henrika Ibsena: Hedda Gablerová v Bratislave 1. februára 2018.
Foto: TASR - Dano Veselský


Na snímke herec Daniel Heriban počas tlačovej konferencie Slovenského národného divadla k premiére hry Henrika Ibsena: Hedda Gablerová v Bratislave 1. februára 2018.
Foto: TASR – Dano Veselský