Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Odborné poroty 27. ročníka Krištáľového krídla ukončili stretnutia

Na archívnej snímke soška určená pre laureátov Krištáľového krídla. Foto: TASR – Martin Baumann

Celkom 50 odborníkov jednotlivých porôt vybralo nominácie, ktoré ešte prejdú schvaľovacím procesom zo strany Veľkej poroty na čele s jej predsedom.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Skončili sa stretnutia porôt 27. ročníka Krištáľového krídla. Nominované osobnosti spozná verejnosť ešte pred Vianočnými sviatkami. Celkom 50 odborníkov jednotlivých porôt vybralo nominácie, ktoré ešte prejdú schvaľovacím procesom zo strany Veľkej poroty na čele s jej predsedom. Po ich schválení budú nominované osobnosti predstavené širokej verejnosti.

Jednotlivé poroty hodnotia kategórie, sú nimi Výtvarné umenie, Populárna hudba, Hudba, Divadlo a audiovizuálne umenie, Šport, Medicína a veda, Publicistika a literatúra, Hospodárstvo, Filantropia a Inovácie a startupy. Niekoľko dní prebiehali stretnutia porôt jednotlivých kategórií, ktorí sa zaoberali návrhmi na nominácie osobností zo strany verejnosti. Všetci sa zhodli na tom, že už zo samotných návrhov bolo cítiť, že 27. ročník Krištáľového krídla bude mimoriadne silný.

"Prišlo nám naozaj veľa nominácií, z čoho sa tešíme a sme ľuďom vďační, že aj v dnešnej dobe, keď sa na nás valí množstvo negatívnych informácií, majú chuť a vôľu poukázať aj na to dobré, čo sa medzi nami deje, na výnimočných ľudí, ktorí prinášajú jedinečné výsledky vo svojej oblasti pôsobenia," povedala pre médiá riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala.

Podľa jej slov najviac návrhov zaznamenali v kategóriách Šport, Hospodárstvo, Filantropia, Výtvarné umenie a Divadlo a audiovizuálne umenie.

Porotcovia a organizátori sa domnievajú, že sila 27. ročníka spočíva aj v tom, že po pandemických rokoch prišlo obdobie, ktoré praje novým projektom, stretávaniu sa, a teda podujatiam a kultúre, ale napríklad aj hospodárstvu, na pleciach ktorého bolo opätovné naštartovanie ekonomiky. Krištáľové krídlo je projekt, ktorý už 27 rokov upriamuje pozornosť na pozitívne dianie v našej spoločnosti.