Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Okamihy slovenského športu mapuje výstava fotografií z archívu TASR

Na snímke otvorenie výstavy fotografií Športové triumfy Slovenska, ktorá potrvá do 30. júla. Foto: TASR - Ján Krošlák

Výstava prináša 30 fotografií od šiestich fotoreportérov TASR.

Bratislava 6. júla (TASR) - Športové triumfy Slovenska je fotografická výstava vo foyeri historickej Radnice v Banskej Bystrici, ktorú v utorok otvorili online vernisážou. Výber fotografií mapuje historické okamihy a úspechy slovenských športovcov tak, ako ich zachytili fotoreportéri Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR).



Udalosti, snaženie a emóciu zo zápolenia našich reprezentantov na svetových i domácich fórach zachytili agentúrni reportéri cestujúci po celom svete. Výstava prináša 30 fotografií od šiestich fotoreportérov TASR. Po prvý raz v ére samostatného Slovenska fotografovala agentúra našich hokejistov na Majstrovstvách sveta v roku 2001 v Kolíne nad Rýnom. "Od Olympijských hier v Salt Lake City v roku 2002 pravidelne mapuje účasť slovenských športovcov na letných aj zimných hrách," dodáva vedúci obrazovej redakcie TASR, jeden z autorov a zároveň kurátor výstavy Michal Svítok. Boje o cenné kovy na olympiáde a na ďalších vrcholových športových podujatiach spolu s ním zachytili fotoreportéri TASR Martin Baumann, Milan Kapusta, Ivan Majerský, Pavel Neubauer a Radovan Stoklasa.



Fotografie pripomenú športové idoly, ako plavkyňa Martina Moravcová, vodný slalomár Michal Martikán, prvý olympijský víťaz v novodobej histórii Slovenska, najlepší slovenský chodec Matej Tóth či snowboardista Radoslav Židek. Zastúpení sú úspešní vodáci, strelci, futbalisti i hokejisti, nechýbajú ani džudisti i karatisti, ktorí vybojovali medaily pre Slovensko. V sérii fotografií nechýbajú ani zábery športovcov pôsobiacich v Banskej Bystrici.


Výstava v priestoroch Radnice potrvá do 30. júla.