Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Online podujatie Spolu za kultúru uvedie aj dokument Neviditeľní

Ilustračné foto Foto: TASR

Nakrútili sme dokument o ľuďoch, ktorí stratili cez pandémiu všetko, približuje režisér Nikita Slovák.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Online podujatie Spolu za kultúru, ktoré nahradí stredajšiu manifestáciu na Námestí SNP v Bratislave, prinesie v čase od 17.00 h okrúhly stôl v priestoroch Design Factory. Debatu zástupcov kultúrnej obce a ďalších diskutujúcich môžu záujemcovia sledovať prostredníctvom streamu na stránke wwww.facebook.com/spoluzakulturu a tiež na stránkach Aktuality.sk a Denníka N. TASR o tom za organizátorov informovala Vladimíra Pôbišová.

Dodala, že súčasťou podujatia bude aj uvedenie dokumentu režiséra Nikitu Slováka Neviditeľní. Ten verejnosti predstaví príbehy reálnych ľudí, pracovníkov kultúry, ktorých väčšinou nikto nevidí, ale bez ktorých by žiadne kultúrne podujatie nebolo možné zrealizovať. "Nakrútili sme dokument o ľuďoch, ktorí stratili cez pandémiu všetko. Zadlžili sa, aby zamestnancom udržali prácu. Zúfalých otcov rodín," priblížil snímku jej autor.

"Ak padne zázemie kultúry, padne aj kultúra samotná a práve tomu chcú zástupcovia kultúrnej obce zabrániť," podčiarkujú organizátori podujatia. Kultúrna obec podľa nich aj naďalej považuje za potrebné upriamiť pozornosť na neúnosnú situáciu v čase koronakrízy, spôsobenú predovšetkým nedostatočným kompenzovaním prijatých opatrení veľkej časti pracovníkov v kultúre.