Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

OOCR Záhorie vyhlásila výsledky o najkrajšiu fotografiu Záhoria

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Víťaznou snímkou sa podľa odbornej poroty stala fotografia od Mateja Gengela s názvom Z Bilkovych Humenec.

Smrdáky 19. novembra (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila výsledky 4. ročníka fotografickej súťaže na tému Zaži Záhorie. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Do súťaže sa zapojilo 60 amatérskych i profesionálnych autorov. Z viac ako 100 fotografií vybrala najlepšie diela odborná porota, ale aj verejnosť. "Cieľom súťaže je priblížiť najkrajšie miesta na Záhorí. Zmyslom je neprezentovať len tie najznámejšie pamiatky, ktoré sú všeobecne známe. Chceme ukázať malebné zákutia regiónu, ktoré inšpirujú k ich návšteve nielen turistov zvonka, ale aj samotných Záhorákov," informoval Lidaj.

Verejnosť mala možnosť určiť víťaza hlasovaním prostredníctvom sociálnej siete a víťazom sa stala fotografia od Dominika Schultza s názvom Skalické rybníky.

Víťaznou snímkou sa podľa odbornej poroty stala fotografia od Mateja Gengela s názvom Z Bilkovych Humenec. "Vyrazili sme smer Bílkove Humence ráno o 3.00 h, aby sme stihli tzv. modrú hodinku. Veľa ľudí si povie pekná fotka, ale 99 percent nevie, čo preto človek musí urobiť. Že musí ísť do diskomfortu, aby potešil oko diváka," uviedol k víťaznej snímke autor. Víťazné diela budú súčasťou kalendára, ktorý organizácia pripravila na rok 2022.

"Súťaž vnímam ako výborný marketing. Najlepšie diela budú vystavené na spoločnej výstave. Som presvedčený, že návštevníkov vzhliadnutie týchto atraktívnych fotografií motivuje k návšteve miest, ktoré na Záhorí ešte nepoznajú. Je jedno, či ide o región Holíča, Senice, Skalice či Malaciek. Záhorie je krásne všade," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.