Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Kultúra

Operný pár snov Anna Netrebko a Erwin Schrott sa rozišiel

Anna Netrebko Foto: TASR/AP

Dvojica tvorila pár šesť rokov, pred piatimi prišiel na svet synček Tiago.

Mníchov 25. novembra (TASR) - Sopranistka ruského pôvodu Anna Netrebko a uruguajský basbarytonista Erwin Schrott, ktorí v uplynulých šiestich rokoch tvorili operný pár snov, sa dohodli, že sa ich cesty v súkromnom živote rozídu. Na ich profesionálnej spolupráci by sa však nemalo nič zmeniť ani v budúcnosti.

Vyplýva to z tlačového vyhlásenia, ktoré dnes zverejnila kancelária partnerky v Mníchove, informovala agentúra DPA.

Špekulácie o možnom rozchode 42-ročnej opernej divy s rakúskym občianstvom a jej o dva roky mladšieho latinskoamerického partnera, kolovali medzi znalcami scény už dlhší čas. Ešte v lete sa Anna Netrebko vyjadrila, že sa obaja pokúšajú zachovať rodinu a dosiahnuť maximum zo vzťahu, ktorý ovplyvňuje povolanie plné stresu. Zdá sa, že sa to úplne nepodarilo.

Práve stres, pracovné záväzky a s nimi spojené vzdialenosti a pretrvávajúce oddelenie, označuje partnerka za dôvod rozchodu. "Čas, ktorý sme spoločne strávili, pre nás znamená mnoho a prirodzene sa obaja budeme starať aj naďalej o nášho syna Tiaga," konštatovala operná diva. Vyhlásenie celebrít obvyklé v podobných prípadoch, že doterajší partneri chcú zostať aj naďalej priateľmi, však tentoraz médiá nedostali.

Dvojica tvorila pár šesť rokov, pred piatimi prišiel na svet synček Tiago, v roku 2009 sa Schrott rozviedol s prvou manželkou, s ktorou mal dcéru. S Netrebkovou, s ktorou sa vzájomne označovali za manželov, sa však nikdy nezosobášili.

Nič to však nemení na tom, že ich spoločná nadácia Anna and Erwin Foundation - Anna Netrebko and Erwin Schrott for kids bude aj naďalej podporovať vzdelávanie a výchovu, umenie a kultúru.