Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Kultúra

Opera SND sa predstaví na festivale v Prahe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Od roku 2015 sa na festivale zúčastňujú aj operné súbory zo Slovenska.

Bratislava 11. marca (TASR) - Súbor Opery Slovenského národného divadla (SND) vycestuje cez víkend do Prahy. Na 15. ročníku Festivalu hudobného divadla OPERA 2022 uvedie inscenáciu Verdiho La traviaty v réžii Roberta Catalana, ktorá je novinkou v repertoári našej prvej opernej scény od minulého októbra.

Ako ďalej informovala TASR tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková, v nedeľu 13. marca v rámci festivalu v Štátnej opere v Prahe bude pod taktovkou Roberta Jindru účinkovať exkluzívne obsadenie. "V troch hlavných postavách sa predstavia Adriana Kučerová, Pavol Bršlík a Daniel Luis de Vicente," dodala.

Festival hudobného divadla OPERA 2022 sa koná od 16. januára do 29. marca. Priestor poskytuje najlepším inscenáciám z celej Českej republiky zo stálych kamenných divadelných scén. "Tento rok sa však festivalový program rozšíri aj o produkcie z nezávislých operných divadelných sietí," poznamenala Pažítková.

Festival hudobného divadla OPERA vznikol v roku 1993 ako bienále. Usporadúva ho Jednota hudebního divadla, hlavným partnerom festivalu je Národné divadlo Praha. Od roku 2015 sa na festivale zúčastňujú aj operné súbory zo Slovenska. Opera SND hosťovala na festivale v roku 2015 s Pucciniho Bohémou (režisér Peter Konwitschny) a v roku 2017 opäť s Puccinim a jeho Triptychom (réžia Roman Polák).