Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

V Michalskom dvore vystavujú uštrikovanú zvieraciu svadbu

Foto:

Dominuje svadobný pár jeleňa a srny v životnej veľkosti oblečený do štrikovanej "kože". Podobný biely odev má aj deväťčlenná svadobná družina

Bratislava 30. mája (TASR) – Bratislavskú galériu Michalský dvor zaplnila nezvyčajná výstava.

Výtvarníčka Renata Ormandíková ju nazvala Svadba.

"Takúto zvieraciu a štrikovanú výstavu sme tu ešte nemali," povedal pre TASR galerista Jozef Krasula.

Vo vstupnej miestnosti podzemnej galérie je osem lámp svadobne vyzdobených aj s divými zvieratami a koňmi. V hlavnej miestnosti dominuje svadobný pár jeleňa a srny v životnej veľkosti oblečený do štrikovanej "kože".

Foto:
Podobný biely odev má aj deväťčlenná svadobná družina zostavená z jelenčekov, zajacov, veveričky a iných lesných štvornožcov.

Renata Ormandíková absolvovala v Bratislave dve umelecké školy, po Strednej umeleckopriemyselnej škole aj Vysokú školu výtvarných umení. Venuje sa tvorbe šperkov, objektov, módnych doplnkov a vedie vlastnú galériu-obchodík Krása vesmírna.

Pripravila samostatné módne prehliadky, podieľala sa na sérii módnych šou pod názvom Móda Bratislava. Vytvorila kostýmy pre divadelné predstavenia English is Easy, Gotika, Komiks, Telenovela, John a Yoko, Modelky II, Čakanie na Gotta a Mutanti v divadle GUnaGU.

Tiež k slovenskému filmu O dve slabiky pozadu a televíznemu seriálu Pod povrchom. Ako kostýmová  výtvarníčka spolupracovala aj na výrobe desiatok reklamných spotov.

Výstava potrvá do 24. júna.