Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Oscary na výstavu vo Frankfurte sú už v Nemecku

Symbol Oscarov Foto: AP Photo/Matt Sayles

Frankfurt pripravuje expozíciu o histórii udeľovania Oscarov pod názvom And the Oscar Goes To...

Frankfurt nad Mohanom 24. októbra (TASR) - Desiatka Oscarov - prestížnych sošiek, ktorými americká Akadémia filmových umení a vied každoročne oceňuje špičkové filmové diela a ich tvorcov, dorazila dnes do nemeckého Frankfurtu nad Mohanom.

Sošky, medzi ktorými sú aj ocenenia takých slávnych umelcov, akými boli režiséri John Huston a Billy Wilder, či herci Clark Gable a Bette Davis, budú súčasťou pripravovanej expozície o histórii udeľovania Oscarov.

Výstava s názvom And the Oscar Goes To..., ktorú sprístupnia 14. novembra 2012, potrvá v Nemeckom filmovom múzeu vo Frankfurte nad Mohanom do 28. apríla 2013. Jej súčasťou bude asi 150 exponátov z akadémie so sídlom v kalifornskom Beverly Hills. Návštevníci sa môžu tešiť napríklad na scenáre filmových hitov ako West Side Story alebo Forrest Gump, na poznámky majstra hororov Alfreda Hitchocka pri testovaní herečiek pre film Rebecca (1940), či na originál vlastnou rukou písaného listu herečky Audrey Hepburn režisérovi snímky My Fair Lady Georgeovi Cukorovi.

Zdroj: Filminstitut.de