Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Pesničkár Jan Nedvěd sa oženil s priateľkou Pavlínou

Český folkový spevák, skladateľ, gitarista a textár JAN NEDVĚD. Foto: TASR/Ivan Majerský

Svadba sa konala 12. októbra v pražskom paláci Lucerna pred zrakmi 3000 návštevníkov.

Praha 12. októbra (TASR) - Magický dátum 12. októbra 2012 si vybral pre svoju svadbu s priateľkou Pavlínou Jiráskovou český folkový spevák, gitarista, skladateľ a textár Jan Nedvěd, ktorý 24. septembra oslávi svoje 66. narodeniny. Pred zrakmi 3000 návštevníkov koncertu bratov Nedvědovcov v pražskom paláci Lucerna ich v piatok večer zosobášil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký a plná sála potom novomanželom zanôtila pesničku Michala Tučného Báječnou ženskou, informoval server idnes.cz.

Organizáciu svadby Jana Nedvěda s Pavlínkou, ktorá je od neho o 35 rokov mladšia, mal na starosti herec Jiří Pomeje. Svedkami páru boli súrodenci známeho pesničkára.

Nevesta, ktorá si vzala meno Nedvědová. Mala oblečené klasické biele svadobné šaty a svadobnú kyticu hodila do sály. Po uzavretí sobáša prijímali manželia gratulácie, potom si však Jan a František Nedvědovci znova sadli s gitarami k mikrofónom, aby prítomným zahrali.

Idnes.cz vyspovedal ženícha, ktorý by mal rád s manželkou dieťa, ale rozhodnutie ponecháva na nej. "Ja by som bol za, ale Pavlínke sa veľmi nechce. Ja neviem, či hovorí pravdu, alebo nehovorí. Nechajme to na nej. Ona je žena a pre mňa je to najlepšia žena na svete, v charaktere aj cez to materiálno. Domček, v ktorom ja bývam, je jej. Ja už nemá nič iné len ju s domčekom. Ja som sa dobre oženil," citoval server Jana Nedvěda.