Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Gitarista Peter Bič stál na krídle lietadla, nakrúcal nový videoklip

Gitarista Peter Bič, archívne foto Foto: TASR/Reprofoto

Bolo to najnáročnejšie nakrúcanie v celej mojej kariére, hovorí spevák Bič o nakrúcaní videoklipu so svojou kapelou Peter Bič Project.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Ležať na krídle lietadla, skákať či behať po bratislavskom letisku - presne to museli absolvovať členovia kapely Peter Bič Project pri nakrúcaní klipu k skladbe Say It Loud.

Gitarista IMT Smile Peter Bič využíva svoj hudobný potenciál aj mimo tejto kapely. Jeho Peter Bič Project je známy aj za hranicami našej republiky. Po megaúspešnej skladbe Hey Now vyšla kapela s novým singlom Say It Loud, ku ktorému nakrúcala videoklip. "Bolo to najnáročnejšie nakrúcanie v celej mojej kariére. Strávili sme pri tom celý deň, od rána až do hlbokej noci. Režisér nás nútil skákať, behať, lietať. Dokonca som sa musel postaviť na krídlo lietadla - našťastie nie za letu," komentoval pre médiá nakrúcanie klipu Peter Bič.

O obrazovú podobu skladby Say It Loud sa postaral úspešný tvorca videoklipov a audiovizuálnych diel Martin Hudák. Kameru a réžiu mal na starosti Martin Gróf. Myšlienkou klipu k pesničke Say It Loud bolo predstaviť kapelu Peter Bič Project a všetkých jej členov, teda speváčku Dášku Kostovčíkovú, speváka Iva Biča, klávesáka Matúša Pavlíka, basgitaristu Vlada Čekana a bubeníka Jozefa Zimu.

"Je to o tom - vykrič na plné ústa, čo chceš, povedz, čo máš rád, čo ťa baví, neboj sa ísť do toho. Celá skladba je o energii, keď má človek chuť niečo vykričať do sveta. Trochu sme experimentovali so zvukom, chceli sme byť svieži. Baví nás, keď skladáme pesničky a pozeráme sa na hudbu iným spôsobom," dodal pre médiá šéf kapely.

Rovnako ako pieseň Say It Loud sa bude volať aj nový album, na ktorý sa fanúšikovia môžu tešiť už o týždeň. Peter Bič Project ho predstavia 18. októbra v bratislavskom klube Loft. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.