Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Peter Cmorik a Mirka Partlová naspievali vianočný duet

Peter Cmorik. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Výsledkom prvej speváckej spolupráce Cmorika a Partlovej je vianočná skladba Len tento deň.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Dvojica Peter Cmorik a Mirka Partlová sa po prvý raz stretli v štúdiu, aby nahrali spoločnú pesničku. Inšpiráciou k tomu bol adventný čas a blížiace sa najkrajšie sviatky roka. Výsledkom je vianočná skladba s názvom Len tento deň, ktorá je novinkou v slovenskom éteri. Hudbu aj text zložil štvornásobný slovenský Zlatý slávik Peter Cmorik. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propagandahouse Nora Krchňáková.

"Už niekoľko rokov som chcel zložiť vianočnú skladbu, ale kým som sa dostal do vianočnej nálady, bolo už vždy neskoro. Som rád, že tento rok to prišlo skôr a že sme stihli pieseň nahrať a naspievať pred Vianocami," uviedol pre médiá Cmorik.

Šarmantná herečka a speváčka Mirka Partlová má so spevom skúsenosti. Fanúšikovia ju poznajú ako Máriu z West Side Story, princeznú Katku z muzikálu Neberte nám princeznú, Oféliu z Hamleta či Aničku z muzikálu Na skle maľované. S Petrom však mali v štúdiu premiéru. "Bola to naša prvá spolupráca v štúdiu a musím povedať, že príjemná. Pesnička sa mi veľmi páčila hneď, ako mi ju Peťo pustil. Teším sa z vianočnej atmosféry, ktorú sa nám podarilo v skladbe Len tento deň navodiť," dodala speváčka.

"Mirku som oslovil, pretože som mal pocit, že jej hlas navodí správnu vianočnú náladu a pohladí na duši. Vedel som, že jej vokály a zbory budú to pravé pre túto pesničku," doplnil spevák a autor vianočného songu.