Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Peter Marcin sa vráti na televízne obrazovky v novom sitkome

Peter Marcin Foto: TASR/Michal Svítok

Sitkom s názvom Hlavne, že sa máme radi bude mať premiéru na televíznych obrazovkách druhý januárový týždeň.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Nový koprodukčný rodinný sitkom s názvom Hlavne, že sa máme radi pripravuje do vysielania verejnoprávna Jednotka. Na stretnutí s médiami projekt dnes v Bratislave predstavili tvorcovia, zástupcovia RTVS a OREO TV.

Sitkom podľa námetu Petra Marcina prinesie príbehy trojgeneračnej slovensko-českej rodinky, ktorá rieši viac či menej bežné životné situácie. S "vecnými poťahovačkami a nedorozumeniami, hádkami i manželskými scénami" má byť seriál podľa jeho tvorcov pre televízneho diváka "vtipným zrkadlom ich vlastného života".

Hlavnú úlohu bývalého futbalistu Jozefa, ktorý sa po aktívnej činnosti presťahoval z Prahy na Slovensko, stvárni sám autor námetu a spolurežisér Peter Marcin. Jeho seriálovú manželku Jindřišku hrá česká herečka Sabina Laurinová. Úlohy excentrickej a panovačnej matky Kvety, ktorá je presvedčená, že manželstvo jej dcéry je odsúdené na zánik, sa zhostila ďalšia česká herečka Jana Švandová. V úlohe Jozefovho otca Karola, bývalého policajta, sa divákom predstaví Marián Labuda.

Na snímke zľava Jana Švandová, Marián Labuda, Dominika Richterová, Sabina Laurinová a Peter Marcin
Foto: TASR/Michal Svítok
"Zaujímavé na tom celom je, že všetci sme bývalí niečo, ja som bývalý futbalista, s Antonínom Panenkom som niekedy hrával v Bohemianse," komentoval postavy Marcin. Jeho Jozef sa práve v Prahe zoznámil zo svojou manželkou - bývalou modelkou. "Svokra je bývalá tanečnica Baletu Československej televízie. Okrem toho, že tancovala, tak sa poznala so všetkými slávnymi mužmi a mala s nimi veľa zaujímavých príhod, o ktorých nám v priebehu seriálu porozpráva," priblížil Marcin svoju televíznu rodinku, ktorú dopĺňa dcéra Miška. Hrá ju mladá herečka, študentka konzervatória Dominika Richterová.

"Vymyslel som si to aj preto, že táto československá téma sa mi zdala, ako keby chýbala na televíznych obrazovkách," vysvetlil Marcin zrod námetu. "Hlavne sa teším z toho československého obsadenia, lebo ja som odchovaný na českých komédiách a veľmi som túžil niečo také niekedy urobiť a, samozrejme, v tomto žánri o to zvlášť," povedal pre TASR Peter Marcin, s ktorým sa na novom seriáli spolupodieľali v úlohe hlavného scenáristu a výkonného producenta Ján Gordulič, Viktor Csudai ako režisér.

"S Petrom sme sa stretli pri skúškach na jeden film a musím povedať, že sme si padli do noty. Bolo to osudové stretnutie, keď sme si uvedomili, že by sme mohli byť na krátky čas aj manželia," poznamenala Sabina Laurinová na margo svojho obsadenia v seriáli. Ako ďalej dodala jej kolegyňa a seriálová matka Jana Švandová, obe herečky museli absolvovať v Prahe náročné kastingové skúšky.

"Teším sa, že si na mňa Peter spolu s autormi spomenuli a zavolali ma, pretože medzi Češkami mi bolo vždy dobre," zavtipkoval Marián Labuda, seriálový otec Karol. "U nás v Prahe sa teraz veľmi rozmohlo, že veľa slovenských mladých herečiek obsadilo veľa miest v seriáloch, takže my sme s Janou veľmi rady, že sa na nejaký čas sťahujeme do Bratislavy," dodala Sabina Laurinová.

Obsadenie nového seriálu, ktorý sa rodil tri roky, označil za "snový kasting" producent Peter Núňez. "Nikdy som nedúfal, že budem môcť pracovať s ľuďmi v takejto zostave, lebo nie som človek, ktorý robí v oblasti hranej tvorby. Pevne verím, že pre mňa tento sitkom bude prvým zárezom, ktorý bude úspešný," doplnil Núňez, ktorý má s "československou nostalgiou" skúsenosť z prvej série Česko Slovenskej SuperStar. Seriál pozitívne zhodnotil aj programový riaditeľ RTVS Tibor Búza: "Po dlhej dobe sa teším na dobrú zábavu na televíznych obrazovkách. Myslím si, že to bude naozaj dobrá zábava a nielen myslím, som o tom presvedčený."

Rodinný sitkom Hlavne, že sa máme radi bude mať premiéru na televíznych obrazovkách druhý januárový týždeň.