Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Please Mr. Postman od Carpenters bola hitovkou februára 1975

Carpenters Foto: Youtube

Originálna verzia piesne Please Mr. Postman bola prvým hitom americkej dámskej vokálnej Marvelettes, na prvom mieste rebríčka v decembri 1961.

Bratislava 14. februára (TASR) - Hitom februára 1975 na britských ostrovoch bola pieseň Please Mr. Postman americkej súrodeneckej dvojice Carpenters. V rebríčku sa dostala na druhé miesto, v Spojených štátoch, Kanade aj Austrálii sa dostala na prvú pozíciu. Originálna verzia piesne Please Mr. Postman bola prvým hitom americkej dámskej vokálnej Marvelettes, na prvom mieste rebríčka v decembri 1961. Veľmu známa je aj cover verzia skupiny Beatles, ktorá ju vydala 22. novembra 1963 na druhom albume With The Beatles.

Súrodenecká dvojica Karen a Richard Carpenterovi z amerického New Haven sa na hudobnej scéne objavila v roku 1969, v októbri vydali prvú LP platňu Ticket To Ride. V júni 1970 mali v singlovej hitparáde prvú pieseň Close To You. Hneď tá prvá bola úspešná, dostala sa na prvé miesto hitparády, v marci 1971 za ňu získali dve ceny Grammy. Ďalší rok si toto ocenenie znovu zopakovali. Úspešní boli hlavne v prvej polovici 70. rokov, v hitparáde mali celkom 20 pesničiek, z nich tri sa dostali až na prvú pozíciu, okrem Close To You to boli Top Of The World a Please Mr. Postman. Do predčasnej smrti sestry Karen vydali jedenásť albumov, Karen zomrela 4. februára 1983 vo veku necelých 33 rokov na srdcovú slabosť. Richard vydal dva sólové albumy, Time v októbri 1987 a Pianist, Arranger, Composer, Conductor v januári 1998.