Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

Piotr Rubik sa vráti do Bratislavy

Piotr RUBIK sa vráti do Bratislavy Foto: Agentúra AMADEUS, s.r.o.

Diváci sa môžu tešiť na skvelý koncert 13. januára 2018 na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Bratislava 3. februára (OTS) - Po mimoriadne úspešnom koncerte „Tu es Petrus“ príde Piotr Rubik do Bratislavy predstaviť ďalšie svoje dielo Septembrový žaltár, v ktorom odznejú jeho najznámejšie a najkrajšie skladby: Psalm Kochania, Psalm dla Ciebie, Niech Mowia, ze to nie jest milosc a iné. Diváci sa môžu tešiť na skvelý koncert 13. januára 2018 na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Skladateľ Piotr Rubik a autor Zbigniew Książek v piesňach, ktoré nazvali žalmami, sa pýtali v mene svojom i nás všetkých ľudí dvadsiateho prvého storočia na zmysel viery, ktorá môže viesť k teroristickým útokom (11. september 2001, útok na WTC v New Yorku ) na ľudské pokolenie, ktoré počínajúc prvotným hriechom porušuje zákon Boží i ľudský, na nádej na život po živote, ktorá je najväčším dobrom a zároveň jedinou záchranou pre pomätený svet.

Piotr Rubik je poľský skladateľ symfonickej populárnej hudby pre orchester, film a divadlo. Vyštudoval konzervatórium a neskôr hudobnú akadémiu Fryderyka Chopina vo Varšave. Stal sa členom svetoznámeho orchestra Jeunesses Musicales International. Študoval kompozíciu filmovej hudby v Siene pod vedením slávneho skladateľa Ennia Morriconeho.

Vstupenky v sieti Ticketportal: www.ticketportal.sk