Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Po dvoch rokoch sa v Slovenskom banskom múzeu začal vianočný jarmok

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na nádvorí Kammerhofu sú k dispozícii predajcovia a remeselníci, jedlo, pitie a sviatočný program.

Banská Štiavnica 9. decembra (TASR) – Po dvoch rokoch sa v Slovenskom banskom múzeu v Banskej Štiavnici opäť začal tradičný vianočný jarmok. TASR o tom informovali z múzea s tým, že podujatie je v piatok a v sobotu (10. 12.)

Na nádvorí Kammerhofu sú k dispozícii predajcovia a remeselníci, jedlo, pitie a sviatočný program. V piatok je program do večera, vystúpia v ňom materské školy, koledníci, detský zbor i divadlo. Priestor dostane podvečer aj folklórny súbor. Podujatie bude pokračovať aj v sobotu, napoludnie bude divadelné predstavenie.

Vianočné trhy sú v piatok prvýkrát aj v blízkych kúpeľoch Dudince. "Hoci sú naše kúpele počas Vianoc a Nového roka zatvorené, aby sme mali dosť času na rekonštrukcie a obnovy, rozhodli sme sa záver tohtoročnej prevádzky našim klientom i ľuďom z regiónu spríjemniť dielami našich regionálnych výrobcov, remeselníkov a aj troškou hudby či folklórom," uviedla pre TASR manažérka kultúry a starostlivosti o klienta v Kúpeľoch Dudince Žaneta Beňová. Popri predajných stánkoch s ručne vyrobenými predmetmi, vianočnom punči či kúpeľnej kapustnici sa návštevníci dozvedia niečo viac aj o zvykoch v regióne.