Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Tradičný trnavský jarmok návštevníkom ukáže život v stredoveku

Na snímke stredoveký katapult počas slávnostného krstu nového katapultu na Hlbokej ulici v Trnave v sobotu 10. septembra 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Okrem tradičných šermiarskych a rytierskych predstavení či zábavných šou je pre návštevníkov pripravený aj unikátny model interaktívneho zážitku pre celú rodinu.

Trnava 11. septembra (TASR) – Súčasťou programu Tradičného trnavského jarmoku je aj podujatie Stredovek pod hradbami, v rámci ktorého zažijú návštevníci atmosféru stredovekého života. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Za hradbami v Sade Antona Bernoláka vzniklo mestečko Tyrna s táborom remeselníkov, šermiarov a rytierov. Jeho brány sa otvorili v sobotu (10. 9.) a zatvoria sa v nedeľu o 19.00 h. "Prostredníctvom dobovej kuchyne, remeselnej tvorby, šermiarskych vystúpení, ukážok lukostreľby či jazdy na koni priblížia vôňu, chuť a atmosféru skutočného stredoveku," uviedol Prostinák.



Okrem tradičných šermiarskych a rytierskych predstavení či zábavných šou je pre návštevníkov pripravený aj unikátny model interaktívneho zážitku pre celú rodinu. "Vstupom do stredovekého mestečka sa vnoria do fungujúceho sveta mikroekonomiky. Môžu si vyskúšať život remeselníka, ale aj to, aké je byť kočovným obchodníkom s karavánou. Takisto sa môžu nechať naverbovať do mestskej posádky, ktorá sa stará o poriadok v uliciach. Súčasťou podujatia sú aj tanečné workshopy, počas ktorých sa môžu návštevníci naučiť dobové tance," doplnil Prostinák.

Na snímke šermiarske vystúpenie skupiny Hector počas podujatia Stredovek pod hradbami v Trnave v sobotu 10. septembra 2022.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


Na snímke dobový sprievod mestom počas slávnostného krstu nového katapultu na Hlbokej ulici v Trnave v sobotu 10. septembra 2022.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj