Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Pod Tatrami štartuje kultúrne leto, pripravených je 56 podujatí

Vysoké Tatry (ilustračná snímka) Foto: TASR

V žánrovo pestrom programe majú svoje miesto opäť aj Bažant kinematograf či Dni sv. Egídia.

Poprad 25. júna (TASR) – V metropole pod Tatrami dnes štartuje Popradské kultúrne leto 2015. Hovorca miestnej samosprávy Marián Galajda informoval, že séria kultúrnych podujatí sa začína dnes divadelným vystúpením a vyvrcholí záverečným kombinovaným programom 4. septembra.

„Popradčania a návštevníci mesta sa môžu tešiť na 56 podujatí, na ktorých sa predstaví spolu 400 účinkujúcich zo šiestich krajín. Najväčšia časť programu sa bude konať na Námestí sv. Egídia, niektoré spríjemnia leto aj v jednotlivých prímestských častiach,“ uviedol hovorca. Štruktúra podujatí v centre mesta bude už tradične žánrovo rozdelená a bude prebiehať v tzv. medzikostolí. Štvrtkové večery budú patriť divadelným vystúpeniam, v piatok bude pódium určené koncertom, v sobotu dopoludnia rozprávkovým programom pre deti a v sobotu večer si prídu na svoje milovníci premietania filmov. „Popoludňajšie prechádzky po námestí zase spestria v nedeľu promenádne koncerty a tanečné vystúpenia,“ doplnil Galajda.

V žánrovo pestrom programe majú svoje miesto opäť aj Bažant kinematograf či Dni sv. Egídia. Dianie v meste obohatí v termíne od 31. júla do 2. augusta Národné stretnutie mládeže P-15, na ktorom organizátori očakávajú niekoľko tisíc návštevníkov z celého Slovenska. „Od 5. do 8. augusta zase bude centrum Popradu patriť 4. ročníku obľúbeného festivalu Made in Slovakia, ktorý predstaví originálne a autentické slovenské výrobky a ľudovoumeleckú tvorbu,“ uzavrel Galajda.