Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Podujatie Rozprávka v múzeu navštívi aj Ľ. Feldek s dcérou Katarínou

Na snímke spisovatľ a autor rozprávky "Ako sa Lomidrevo stal kráľom" Ľubomír Feldek, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Skupina Kafe Band bude počas rozprávkového dňa spievať rýmované rozprávky, ktorých texty napísal Ľubomír Feldek.

Žilina 26. júna (TASR) - Interaktívne podujatie Považského múzea v Žiline pod názvom Rozprávka v múzeu navštívi v nedeľu 28. júna v areáli Budatínskeho hradu spisovateľ Ľubomír Feldek s dcérou Katarínou a jej hudobnou skupinou Kafe Band. TASR o tom informovala marketingová pracovníčka Považského múzea v Žiline Michaela Koláriková.

Skupina Kafe Band bude počas rozprávkového dňa spievať rýmované rozprávky, ktorých texty napísal Ľubomír Feldek. "Naučí také rozprávkové rýmy písať aj našich návštevníkov a ako sám tvrdí, postačí mu na to hodina. Ak si prinesiete jeho knihy, odniesť si ich môžete s jeho podpisom," uviedla Monika Hriníková, poverená vedením Považského múzea v Žiline.

"Podujatím Rozprávka v múzeu sme sa rozhodli odmeniť deti po absolvovaní náročného školského roka. Považujeme to za príjemné spestrenie začiatku prázdnin a zároveň príležitosť, ako prilákať zábavnou formou detského návštevníka do múzea a na výstavy," doplnila kultúrna manažérka Považského múzea Andrea Lukácsová.

Doplnila, že v areáli Budatínskeho hradu sa predstaví aj Detský folklórny súbor Cipovička so Spievankami. "V rámci folklórneho vystúpenia zatancujú, zaspievajú a v 'tanečnom dome' naučia základné prvky ľudového tanca aj detských návštevníkov. K aktuálnej výstave v administratívnej budove Považského múzea (Veronika Psotková 500 m2 rabicovej siete) bude pre deti pripravený mini drotársky workshop a spoznajú aj krásy a zaujímavosti Budatínskeho parku," dodala Lukácsová s tým, že vstup na podujatie je zdarma.