Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Ťahákom tohtoročnej Pohody bude aj Atoms for Peace

Na snímke riaditeľ hudobného festivalu Bažant Pohoda Michal Kaščák počas tlačovej konferencie 19. februára 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Potvrdených je podľa organizátorov zatiaľ 60 interpretov.

Bratislava 19. februára (TASR) – K hlavným hviezdam trenčianskeho festivalu Bažant Pohoda 2013 bude patriť aj skupina Atoms for Peace. Informovali o tom jeho organizátori na dnešnom brífingu.

"Na toto meno, na tohto interpreta sme obzvlášť hrdí," povedal riaditeľ festivalu Michal Kaščák o skupine, v ktorej pôsobí spevák Radiohead Thom Yorke či basgitarista Red Hot Chilli Peppers Flea. "Považujeme to za hudobnú udalosť roka, dlhé roky sme chceli na festival pritiahnuť Radiohead, toto je preto pre nás naozaj niečo výnimočné," dodal Kaščák. Pokračoval, že Pohoda bude možno jediný festival, na ktorom v rámci bývalého Československa Atoms for Peace vystúpia.

Atoms for Peace sa tak zaradia k už ohláseným headlinerom tohtoročného festivalu. Tými sú austrálski Nck Cave & The Bad Seeds, americké alternatívne zoskupenie Smashing Pumpkins a rocková formácia z anglického mesta Leeds - Kaiser Chiefs. "Môžeme už povedať, že vo štvrtok 11. júla vystúpia ako hlavné hviezdy Smashing Pumpkins, v piatok 12. júla Atoms For Peace a sobotňajší večer bude v znamení Nicka Cavea."



Na Pohode sa objavia aj poprední interpreti world music

Na Pohode sa objavia aj poprední interpreti world music - Orquesta Buena Vista Social Club, Tony Allen či Ondatrópica. Domácu hudobnú scénu budú zastupovať napríklad Para, Vec či Andrej Šeban Band.

Potvrdených je podľa organizátorov zatiaľ 60 interpretov. "Sú to tri štvrtiny všetkých umelcov, s ktorými počítame na festivale," povedal Kaščák. Booking, teda potvrdzovanie interpretov, je v tomto roku podľa jeho slov rýchlejšie. "Pomáha nám v tom už 16-ročná história a dobré referencie o festivale."

Sedemnásty ročník najväčšieho hudobného festivalu na Slovensku sa uskutoční v dňoch 11. až 13. júla na trenčianskom letisku.